Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Se caută voluntari pentru FITS. Au început înscrierile

Se caută voluntari pentru FITS. Au început înscrierile

Ai peste 16 ani, vrei să înveți lucruri noi și să ai parte de o nouă experință? Avem vești bune pentru tine. Organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru Programul de Voluntariat. Cei interesați pot aplica în perioada 1 octombrie - 1 decembrie 2017.

La Sibiu, datorită Festivalului Internațional de Teatru şi a altor câteva evenimente de marcă, a fost creată cea mai mare și importantă platformă de promovare a educației nonformale prin intermediul artelor spectacolului, proiect inaugurat în cadrul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Cei interesați de Programul de Voluntariat FITS au șansa să se implice în organizarea celui mai important festival de artele spectacolului din România printr-un program de educație nonformală ce reunește anual o comunitate numeroasă de voluntari din țară şi din străinătate.

„Fii voluntar FITS şi beneficiază de o multitudine de avantaje”

Profilul voluntarului FITS: 16 ani+, nu este în an terminal de studii, doritor să învețe, serios, respectuos, atent, pozitiv, empatic și proactiv.

„Fii voluntar FITS şi beneficiază de o multitudine de avantaje: training gratuit, mândria de a fi parte activă a comunității, experiență de viață, învățarea de lucruri noi şi formarea deprinderilor utile. Alătură-te unei echipe excepționale și cunoaște oameni care au aceleași valori cu tine. În plus, vei obține o diplomă nominală de voluntariat ce poate influența punctajul la concursurile organizate pentru ocuparea unui loc de muncă. Conform Legii 78 din 2014, voluntariatul este considerat experinţă profesională. Un astfel de certificat este o șansă în plus pentru a reuși să devii student al unei facultăți din străinătate. Înscrie-te și hai în echipa FITS, fii parte a Programului de Voluntariat FITS 2018! Urmărește link-ul de mai jos și completează formularul în perioada 1 octombrie - 1 decembrie 2017. www.sibfest.ro”, transmit organizatorii FITS.

Voluntari din toate țările

Începând cu 2007, în cadrul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană, datorită viziunii și creditului acordat dimensiunii voluntariatului, EU-Japan Fest Japan Committee și FITS au influențat viețile a peste 150 de tineri japonezi care au contribuit la organizarea FITS pe durata celor 11 ani de parteneriat de excepție.

În 2012, Programul de Voluntariat a lansat platforma Europe-Asia Education Arch, reprezentând un proiect de cooperare cu ţările din Asia (Coreea, Japonia, China) în domeniul educaţiei nonformale şi formale prin intermediul voluntariatului şi stagiilor de practică în artele spectacolului pentru tinerii profesionişti, studenţi şi absolvenţi, cu accent pe dezvoltarea abilităţilor organizatorice privind evenimentele culturale.

Începând cu anul 2017 se dezvoltă un program de voluntariat atât cu viitoarele Capitale Culturale Europene desemnate până în anul 2021 cât și cu beneficiarii internaționali ai programului european Erasmus+.

Programul de Voluntariat este o structură asociată Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca”. Cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are loc în perioada 08 – 17 iunie 2018.

Foto: Dragoș Dumitru

Citește și: Ceilalți ”muncitori” ai FITS-ului: voluntarii. De la 16, la 65 de ani

De vorbă cu voluntarii FITS: „Cel mai greu este să fii drăguț cu oamenii”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus