Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Dezbatere Coaliția pentru familie, la Sibiu. „Ceea ce se întâmplă astăzi este împotriva firii unei națiuni”

Dezbatere Coaliția pentru familie, la Sibiu. „Ceea ce se întâmplă astăzi este împotriva firii unei națiuni”

Reprezentanții Coaliției pentru familie, alături de preotul Constantin Necula și invitații din America au vorbit, sâmbătă seara, despre importanța familiei tradiționale. Mai bine de 60 de oameni s-au strâns în Sala Festivă a Bibliotecii „Astra” pentru a auzi povestea americancei Kim Davis, arestată pentru că nu a vrut să căsătorească cupluri gay.

Cei aproximativ 60 de oameni, majoritatea trecuți de 30-40 de ani au ales să participe la o conferință, la Biblioteca Astra. Sub numele „O mărturie americană despre libertatea de conștiință”, aceasta i-a avut protagoniști pe Kim Davis și Harry Miheț din SUA, preotul Constantin Necula și Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie.

„Durerea cea mai mare a unui preot este atacul la familie”

După ce toată lumea și-a găsit locul în sală, s-a anunțat deschiderea evenimentului. Primul care a fost rugat să ia cuvântul a fost preotul Constantin Necula, fiind descris drept om de-al locului. Acesta a punctat încă de la începutul discursului că sala în care se desfășoară conferința nu este întâmplătoare, fiind „prima sala a Guvernului României”.

„Asta însemnă, că dincolo de esența ei, are și un simbolism național, faptul că istoria nu poate merge împotriva firii unei națiuni. Ceea ce se întâmplă astăzi este împotriva firii unei națiuni. Biserica nu stă cu spatele la problemele oamenilor. Eu fac parte din mulțimea omenească, acuzată de mare întoarcere în Evul Mediu, dar prefer oricând Evul Mediu decât cel mediocru”, a spus Necula.

Chiar dacă mutațiile genetice sunt tot mai răspândite, spune el, bărbații tot nu pot naște copii, motiv pentru care respectă femeile în continuare. Una dintre dezamăgirile preotului este că o mare parte din prietenii lui intelectuali nu îi împărtășesc convingerile vizavi de formarea familiei.

„Durerea cea mai mare a unui preot sau profesor este atacul la familie. S-a inventat o familie tradițională pentru a se întoarce în Evul Mediu. Doar că, eu cred că poporul român este mai demult de Evul Mediu. Culmea este că sunt atinși o parte din prietenii mei intelectuali, scriitori, profesori, ei căsătoriți și cu copii și mi se pare o prostie împotriva propriei tale vieți. Nu ne-am făcut preoți ca să facem blogging pentru nimeni, nu suntem plătiți la minute de televiziune. Nu ieșim public din când în când să încălzim ciorbe”, mai spune Necula.

Coaliția pentru familie, „un subiect interzis în mass-media”

Președintele Coaliției pentru familie, Mihai Gheorghiu, s-a arătat supărat pe mass-media deoarece a făcut ca trei milioane de oameni care și-au pus semnătura pentru coaliția pentru familie să dispară. Totodată, se arată dezamăgit și de clasa politică actuală, fiind de părere că va fi nevoie de 200 de ani pentru organizarea referendumului, nu de doi. „Pot spune că în societatea românească există cel puțin un subiect interzis și acesta este inițiativa coaliției pentru familie. Este un subiect pe cât de simplu, pe atât de interzis, în mass media, în lumea bună, pe atât de urât în elita intelectuală, uneori cu aere profund creștine. Despre orice se poate vorbi în România, numai despre acest lucru nu. Și nu deranjează pe nimeni. Niciun partid, niciun intelectual. Faci invitație la conferință de presă, nu vine nimeni. Nimeni nu e prezent, nimeni nu vorbește, nimeni nu spune nimic. Dacă trei milioane de români pot să dispară din atenția publică ca și cum nu ar fi exista, vă dați seama ce profundă este democrația românească, ce mult am mers noi pe calea libertății. E dureros să vezi că eforul unui popor de a spune un lucru simplu, de decență maximă, este tratat și scuipat în față. Nu se poate numi altfel ceea ce primim ca răspuns din partea mass-mediei, a unei părți a intelectualilor și a unui clase politice”, a spus Mihai Gheorghiu.

Prin cele expuse mai sus, președintele Coaliției pentru Familie a dorit să explice celor din sală „de ce nu ne auziți mai des, de ce nu se fac discuții la televiziuni, unde se discută și despre ultimul ochi al ciorapului unei domnișoare oarecare”.

„Nu ni se permite nici să fim liberi, nici să ajungem la referendum”

Una dintre temerile Coaliției pentru familie este aceea că generațiile viitoare de copii vor trebui să învețe, pe băncile școlii, despre cuplurile gay.

„Noi nu vom învăța în clasa I despre cuplurile de același sex, dar copiii și nepoții noștri vor învăța. Pentru asta suntem de doi ani în această cursă, pentru normalitatea sistemului românesc. Și am făcut-o cu decență, cu tenacitate. Nu am jignit pe nimeni, nu am criticat pe nimeni. Le-am dat tuturor libertatea de a se purta cum vor. Nouă, în schimb, nu ni se permite nici să fim liberi, nici să ajungem la referendum, nici să vorbim despre ceea ce vorbim pentru că suntem fanatici religioși. Și, încet, încet, nu ni se va mai permite mare lucru”, a mai spus președintele Coaliției pentru familie.

„Dumnezeu să binecuvânteze România și America”

Și pentru că a venit și rândul invitaților să vorbească, au fost primiți cu rânduri zgomotoase de aplauze. Atât la începutul „speech-ului”, cât și la finalul acestuia. Horațiu Miheț, alias Harry, a luat microfonul în mână și nu i-a mai dat drumul mai bine de 30 de minute. Născut în Timișoara, crescut la Zalău, Harry a plecat împreună cu părinții în America acum 20 de ani. Cu un accent englezesc sesizabil, acesta a vorbit despre cazurile pe care le-a întâlnit de-a lungul carierei sale în domeniul avocaturii. Așa a cunoscut-o și pe Kim Davis, invitata specială. Printre altele, Harry a amintit de un profesor care a scris pe pagina lui online că nu este de acord cu căsătoria dintre cuplurile gay. Ziua următoare, a fost concediat deoarece nu poate propaga astfel de convingeri printre studenți. Spre finalul discursului, a dorit să puncteze câteva dintre concluziile la care a ajuns.

„În primul rând, când Constituția unei țări lasă un gol juridic, nu stabilește clar înțelesul familiei și al căsătoriei invită judecători activiști să dea această definiție după voința lor, nu după a poporului. Cred că dacă m-ați ascultat, acum sunteți de acord cu mine, libertatea religioasă, de conștiință și revoluția sexuală sunt incompatibile, nu pot să existe în același timp. Vestea bună este că atunci când un creștin are curajul conștiinței sale și are curajul să spună nu unui sistem care încalcă conștiința, când oamenii se adună și stau drepți la un loc, Dumnezeu este cu ei”, a spus acesta, încheind cu „Dumnezeu să binecuvânteze România și America”.

„Vreau să-i încurajez pe oamenii din România să fie tari în credința lor”

Și cum toată lumea a venit să-i asculte mărturia americancei Kim Davis, aceasta a preluat cuvântul. Pregătită cu șase foi A4 a început să povestească despre viața ei și cum propriile convingeri i-au afectat viața. După fiecare șapte-opt cuvinte se oprea pentru a fi rostite și în limba română, de către traducător. Încă de la început a spus că în viața ei a fost multă dezordine.

„Căsătoria pentru mine atunci când eram în lume și nu-l cunoșteam pe Dumnezeu însemna să fiu eu fericită și dacă nu eram fericită, trebuia să plec din acea căsătorie. Dar astăzi, sunt în fața dumneavoastră ca o persoană schimbată și pot vedea căsătoria printr-o nouă perspectivă. Ca și creștin cred că toți creștinii stau în spațiul dintre lumea de azi și promisiunea eternității. Trebuie să proclamăm Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneală și trebuie să așteptăm urmările acesteia. În 2015 a trebuit să iau o asemenea poziție pentru căsătoria naturală”, a mărturisit Kim Davis.

Ea a fost arestată pentru că nu a vrut să oficieze căsătoria dintre două persoane de același sex, unde l-a întâlnit pe Harry Miheț, care a ajutat-o să iasă victorioasă. Kim a vorbit cu emoție, lăsând la iveală câteva lacrimi, lucru care i-a emoționat și pe cei din sală.

„Vreau să-i încurajez pe oamenii din România să fie tari în credința lor. Fiți proactivi. Este o luptă ce merită dusă”, i-a îndemnat pe cei din sală.

Oamenii din sală, rugați să ajute la răspândirea informațiilor

Pe scaune erau mai multe pliante, iar la final, președintele Coaliției pentru Familie i-a rugat pe oamenii din sală să îi ajute la propagarea informațiilor despre coaliția pentru familie, să vorbească cât mai mult despre asta. Însă, nu înainte de a răspunde la câteva dintre întrebările pe care le-au avut cei prezenți în sală. Una dintre problemele expuse a fost aceea dacă nu se încalcă dreptul la conștiință în momentul în care părinții aleg să-și boteze pruncii, încă de mici, fără ca aceștia să aibă discernământ. Răspunsul a venit din partea lui Necula care a spus că nu nu poate vorbi despre așa ceva.

Înainte de conferința de la Biblioteca Astra, delegația Coaliției pentru Familie a fost primit de  Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În cadrul întâlnirii, IPS Mitropolit Laurențiu le-a prezentat Catedrala mitropolitană, după care au vizitat reședința metropolitană unde a avut loc o discuție despre problemele actuale din Statele Unite, din România și din alte țări, în ceea ce privește diferitele curente de reglementare legală a familiei și implicațiile acestora pentru prezent și viitor.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

28 comentarii

x

Acum 6 ani

Homosexualitatea a existat din totdeauna! Doar ca ea a fost tabu si nu a facut parte din educatia acestei tari! Pana si in prezent majoritatea famililor nu discuta de aspecte legate de sexualitate! Toata povestea este creeata pentru a distrage atentia de la alte probleme cu adevarat importante!
Raspunde

good old timers

Acum 6 ani

"...alte probleme cu adevarat importante". Si care ar fi acelea? Ce este mai important decat viitorul copiilor nostri si sanatatea societatii? Mizeriile facute de politicienii rosii sau portocalii sau de alta culoare? Aia asta fac de cand se stiu. Ce altceva?
Raspunde

Fred

Acum 6 ani

Asta e revoltator, dar despre introducerea OBLIGATORIE a unor substante nocive in corp prin vaccinare ce sa mai spunem? Astia ne cred chiar cobaii lor, pe fondul unei epidemii inventate, majoritatea cazurilor au fost cu boli asociate, toate decesele au intervenit in spital, unde e jaleee, vor sa ne forteze copii,varsnicii si adultii sa ne bagam fel si fel de tampenii in organism. Sa vezi apoi suferinta si urmari in timp... Nici cei mai mari tirani din istorie n-au bagat cu forta ceva in corpul altui om. O sa inventeze iar o gripa porcina, aviara si-or sa ne duca la injectare mai rau ca pe animale. In ce tara traim? Ma simt scarbit de toti politicienii astia corupti, nu-i unu mai breaz, vor sa ma faca sa cred ca nu pt castigurile lor baga legea asta abuziva, ci sa nu se imbolnaveasca alti copii, da din cauza infectiilor intra-spitalicesti mor de sute de ori mai multi oameni, acolo de ce nu e interes si grija? Faceti un vaccin antigripal doar si vedeti cum va simtiti, dar zeci de virusi introdusi, cumplit! Sa inceapa vaccinarea obligatorie cu porcii aia din ministere, guvern, parlamentarii, da nu, astia daca au ceva se cauta la Viena. Magarilor! Merg cu voi pana in panzele albe, da cu forta nu veti vaccina copii mei! Daca aleg eu sa vaccinez e altceva, da cu disperarea voastra de a va imbogatii, o sa treziti la realitate multi oameni.
Raspunde

un_cititor

Acum 6 ani

Bai "desteptule" cate boli mortale sau cu efecte devastatoare pentru organism au fost eradicate cu vaccinuri? Iti spun eu : foarte multe. Daca esti asa convins de nocivitatea vaccinurilor, fa o excursie prin zonele de pe glob in care mai exista boli "exotice", in India de exemplu, sa vedem daca ai tupeul.... Sau intreaba pe un adult care abia merge din cauza poliomelitei daca ar fi vrut sa se vaccineze in copilarie!!! Handicapat mintal !!!!
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

Fred, ar trebu isa te simti scarbit de prostie. Dar, stai linistit, nu ai nici o sansa...
Raspunde

m

Acum 6 ani

Bai, daca nu vreti sa va vaccinati, traiti undeva separat de noi restul. @goodoldtimers Bre, o societate sănătoasă e aia unde nimeni nu se simte discriminat. Nimeni care nu face rau altcuiva prin ceea ce e. Viitorul copiilor, auzi. Daca esti heterosexual, n-are cum sa se ia la tine homosexualitatea. Daca crezi asta, din păcate pt tine, s-ar putea sa fii homosexual. Sau bisexual.
Raspunde

Fred

Acum 6 ani

Da daca tu te vaccinezi, de ce ti-e frica de mine, nevaccinatul? O intrabare de bun simt. Si daca eu vreau sa imi fac vaccin impotriva a nu stiu ce forma de cancer sa zicem, iti faci si tu? Tu esti liber sa alegi pt tine, eu pt mine. Cum sa ma oblige cine da fac o procedura medicala, oricare ar fi asta? Da mai ales ca vorbim despre un vaccinuri cu numeroase efecte adverse. La bebelus orice aliment il introduci cu precautie, numai vaccinurile cu duimul si fara vreun test de alergie care costa vreo 4000 lei. Da cineva banii astia?
Raspunde

jonyjon

Acum 6 ani

Curat traditional: Kim Davis asta a fost casatorita de 4 ori, cu 3 barbati. A nascut gemeni conceputi in timpul casatoriei nr. 1, avand tatal natural sotul nr. 3. Copiii au fost adoptati de sotul nr. 2 (care e si sotul nr. 4). Asa se face, amatorilor.
Raspunde

m

Acum 6 ani

@jonyjon Daca nu s-a lins cu alta femeie, cu care sa mai si vrea sa se căsătorească, e ok pt coalitie. Cine sunt ei sa judece, nu? Cu firea unei natiuni...asa frumos ar fi daca ei si-ar face natiunea lor si noi pe a noastră. Faza tare e ca in cadrul căsătoriei la biserica n-o sa fie obligati (pt ca nicaieri nu-s obligati) sa casatoreasca gay, dar vor sa impună in căsătoriile civile ideile lor religioase.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Uai, iar vuorghiti despre Coalitaia pruostilor cu pruostii? Vuoi chiar n-avieti muieri cari vor mângâiate la balalaika?...
Raspunde

Fred

Acum 6 ani

Oameni buni, eu nu sunt impotriva vaccinarii, sunt impotriva obligarii. Cum sa fii tu ca stat stapanul meu? Poate eu nu consider ca am nevoie de toate nebuniile pe care guvernul, din coniderente financiare, vrea sa ni le bage pe gat. De ce, daca grija e atat de mare, nu se deschide Institutul Cantacuzino? Tot pt ca vorbim despre o mafie, uitati-va pe strada cate farmacii sunt, cum umbla oamenii din doctori in doctori, cum aflam de zeci de cazuri cand oamenii se interneaza cu una si mor de septicemie, infectii din spital adica, cum esti operat doar pt plic, de multe ori fie chiar sa fie nevoie, cum tv-ul si radioul e plin de reclame la medocamente. Este o industrie, profitabila bine de tot. Si fie acolo la ei, da nu ma poti obliga, ca om sunt liber si atatea legi din constitutie si internationale spun ca fiecare om alege pt corpul lui, cum sa ia toata lumea aspirina ca asa vrea un guvern?! Si va fi doar inceputul abuzurilor atat de grave, azi se da legea sa fim vaccinati obligatoriu, fortat, maine se da legea ca trebuie sa mancam un rahat ca asa zice el statu' ca e bine pt mine. Acelasi stat care nu face decat sa fure, nu face o autostrada, nu construieste un spital sau ce sa mai, nu are medicamente pt bolnavii grav care se agata de orice speranta sau medicament, ca trebuie cineva sa fure pana si banii de citostatice. Reveniti-va oameni buni ca astia ne iau si Pilonul 2 si Rosia Montana, mai mult de jumatate de tara e vanduta, ne vor baga taxe peste taxe si vom fi prea bolnavi sa ne putem apara si asa vezi in jur numai oameni fara vlaga, fara optimism, fara sa se mai revolte pana si la cele mai grave abuzuri, suntem o tara adormita si-i pacat ca avem copii si datoria sa ne luptam sa le fie bine. Eu daca se da legea asta plec din tara, ar fi prea mult, da ma credeti ca ma doare efectiv carnea pe mine cand ma gandesc unde s-a ajuns. Si-am o mama ce va fi obligata sa-i injecteze prostii ca e spre binele ei, cu niste monstrozitati. Cititi proiectul de lege si cutremurati-va sau sustineti in continuare ca "si noi am fost vaccinati". De unde erau vaccinurile si cate tulpini contineau?
Raspunde

un_cititor

Acum 6 ani

Dar ce vina are copilul tau daca tu nu il vaccinezi, se inbolnaveste si poate ramane cu sechele pe viata? Crezi ca o sa iti multumeasca? Este o intrebare retorica, asa ca nu te chinui sa raspunzi....
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

azi in meniu: "ghiveci a la Fred" vaccinare, drepturi-libertati-obligatii cetetenesti, pilonul II, rosia montana, taxe, institutul cantacuzino. numai tu si codrin stefanescu stiti atatea, zau...
Raspunde

un_cititor

Acum 6 ani

Astia cu "coalitia" sunt niste frustrati. Probabil habar nu au sa faca sex, decat cu lumina stinsa, semi-imbracati si in pozitia "misionarului".
Raspunde

un_cititor

Acum 6 ani

Mai sunt si ipocriti, pe deasupra. Sunt convins ca orice barbat din "coalitie" baleste tot la un film porno cu lesbi si si-ar dori sa se f_ _a cu 2 femei, dar .... nu prea are cu ce ....
Raspunde

m

Acum 6 ani

@fred Asta e. Habar n-ai. Mai documenteaza-te. Iti zic eu ideea principala: Daca intr-o comunitate sunt destui nevaccinati, virusul are unde sa sufere mutatii si atunci nici cei vaccinati nu mai sunt imuni la noua forma a virusului.
Raspunde

Csobanel Sighianu

Acum 6 ani

Bai baieti, pe voi nu lăbuța va prostește ci inconsecventa in practicarea acestui sportului
Raspunde

Fred

Acum 6 ani

Ce mutatii? O minciuna gogonata raspandita tot de cei interesati sa vaccinezi cat de mult. Care mutatie sa fie mai mare? Virusul ala atenuat care e introdus in corpul uman care e strain, il percepe ca atare si de multe ori poate compromite un sistem imunitar cu totul. De asemenea ce mutatii crezi ca au loc cand se preleva tesut din rinichiul unei maimute? Sau fetus uman? Plus multi conservanti. Aici crezi ca n-au loc mutatii? Bun, o luam si invers. Vaccinul pe care il faceau ei la in moment dat, Hexaxim, era destinat pietei din Kazahstan, deci Asia Centrala. Crezi ca este bun pt Romania? N-or fi diferente majore intre o populatie si alta? Cantacuzinoul ar face vaccin specific noua, romanilor, pe Adn-ul si conditiile specifice tarii, n-ar mai fi transportul care e atat de problematic si nu vorbim despre gladiole ca se vestejesc, ci despre un ser ce va fi introdus in corpul unui bebelus de nici 3 kg poate, care nu are un sistem imunitar. Plus Thiomersalul, atat de nociv.... Mercur.
Raspunde

...

Acum 6 ani

ai studii medicale? daca nu, ar trebui sa taci. internetul e plin de informatii, dar ca profan, nu te poti lua dupa unii sau dupa altii pentru ca fiecare are argumente, dar trebuie cautata calea care ofera cele mai putine rezultate negative atat pe termen scurt cat si pe termen mediu si lung. ori, fara sa studiezi o problema un timp indelungat nu te poti trezi sa vorbesti. sigur ca exista si efecte negative ale vaccinurilor, sigur ca exista si cazuri cu final nefericit din cauza vaccinurilor, dar, per total, esti sigur ca vaccinarea a facut mai mult rau decat bine?
Raspunde

un_cititor

Acum 6 ani

Daca ar exista si un vaccin impotriva prostiei, obligatoriu bineinteles, nu ai mai debita asemenea ineptii ...
Raspunde

m

Acum 6 ani

Ce diferente majore intre aia din Kazahstan si noi? Ca majoritatea au ochii oblici? Ca sunt "departe"? Mai ziceam daca erau vreun trib necontactat din vreo jungla, dar sunt aici la 2 pasi (câteva mii de km) si au contact des cu restul lumii
Raspunde

m

Acum 6 ani

Si da, ce rele sunt vaccinurile, de aia o crescut in 90 de ani populatia de la 2 miliarde la 7,6 miliarde. Iar cu mutatiile virusilor,,daca aia e minciuna gogonata, atunci probabil ca si legile termodinamicii si ca pe tine nu te-o adus barza tot minciuni gogonate sunt. A, si pământul e plat, nu?
Raspunde

ciobãnaş de pe imaş

Acum 6 ani

O oaie cufuritã îţi împute toatã turma.
Raspunde

Time

Acum 6 ani

Vaca asta grasa, cu tampeniile ei, a ajuns si-n NYT :))) https://www.nytimes.com/2017/10/12/world/europe/kim-davis-romania.html?rref=collection%2Ftimestopic%2FRomania&action=click&contentCollection=world&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=1&pgtype=collection
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus