Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Sondaj Avangarde. Încrederea în guvern: 27%

Sondaj Avangarde. Încrederea în guvern: 27%

Cel mai recent studiu sociologic făcut de Avangarde arată că executivul lui Mihai Tudose s-a prăbuşit şi doar un sfert de români mai au încredere în Guvern, procentul de favorabilitate al premierului fiind de doar 27%, informează Mediafax. Mihai Tudose este depăşit în top de miniştrii Teodor Meleşcanu, Olguţa Vasilescu şi Tudorel Toader, acesta din urmă fiind creditat cu 30%.

Vicepremierul Marian Ciolacu are o cotă de favorabilitate de doar 9% şi este cunoscut doar de 35% dintre români. Un nivel de favorabilitate similar îl are Ministrul Turismului, Mircea Dobre, depăşit de cel al Tineretului Marius Dunca - 10% şi de Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, cu 12%.

Sociologul Marius Pieleanu a precizat pentru Mediafax că scăderea din ultimele două luni în încredere este similară cu situaţia lui Emil Boc în timpul guvernării PDL, însă atunci erau motive concrete, tăierile de salarii. De la o lună la alta, Tudose a scăzut în favorabilitate cu aproape 20 de procente. Sociologul a precizat că în afară de de cei trei miniştri care sunt mai vizibili, "restul e nenorocre".

Sondajul Avangarde a fost realizat în ultima lună, telefonic, pe un eşantion de peste 700 de persoane, are o marjă de eroare de 4% şi va fi făcut public integral săptămâna viitoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, oare, cota sa fie direct proporțională cu ponderea celor ce-au primit miloaga?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus