Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Nemulțumiri la o grădiniță din Gura Râului. Inspectoratul a trimis oameni în control

Nemulțumiri la o grădiniță din Gura Râului. Inspectoratul a trimis oameni în control

Chiar dacă sunt la o grădiniță cu program normal, copiii din Gura Râului își petrec și după-mesele acolo. Asta deoarece Grădinița nr. 1 are o singură sală, iar cei mici vin, în funcție de grupa în care sunt, o săptămână dimineața și una după-masa. Părinții sunt nemulțumiți, nu li se pare normal ce se întâmplă, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu spun că nu au ce face.

Părinții care își duc copiii la Grădinița Nr. 1 din Gura Râului sunt nemulțumiți de „programul” neprietenos. Trebuie să-i ducă pe cei mici atât dimineața, cât și după-masa, săptămânal făcându-se rotația. Însă, sunt și părinți care trebuie să facă mai multe drumuri la grădiniță deoarece au doi copii în grupe diferite.

„Nu mi se pare normal”

„Am ambii copii la această grădiniță. Pe unul trebuie să-l duc dimineața și pe unul după-masa. Sunt tot pe drumuri. Asta într-o săptămână, că apoi se inversează lucrurile. Nu mi se pare normal. De fapt, nu este legal”, spune un părinte.

Pe lângă asta, părintele amintește și de faptul că, în urmă cu puțin timp, s-au făcut activități în incinta Căminului Cultural, dar din varii motive nu se mai fac acolo.

„Direcțiunea zice că nu sunt săli, dar sunt. Acum doi ani, s-a făcut grupa mică în incinta Căminului Cultural, pe timpul iernii. Aproximativ o lună a funcționat, dar copiii s-au îmbolnăvit și au făcut rost de o clasă undeva în incinta școlii, la CDI. Au închis sala de la Căminul Cultural pe motiv că s-a stricat centrala de încălzire, dar nu era adevărat. Am aflat din alte surse că acesta era un motiv să nu mai consume lemne. Dacă era vorba de centrală, se puteau face măcar primăvara”, explică părintele.

Ce spune Inspectoratul Școlar Județean Sibiu

Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere Inspectoratului Școlar Județean Sibiu cu privire la această situație, în urma căreia, o echipă de inspectori școlari s-au deplasat în localitate și au discutat cu directorul școlii „A. Decei” precum și cu viceprimarul în vederea găsirii unei soluții. Din răspunsul scris primit, inspectorul șef al ISJ Sibiu Claudia menționează că această practică se face de ani buni.

„Grădinița Nr. 1 care se află într-o clădire aparținând Bisericii Ortodoxe și are o singură sală de clasă. De ani și ani, aici au funcționat două grupe de grădiniță care veneau alternativ (câte o săptămână fiecare), dimineața și după masă (grupa mijlocie și grupa mare). Alternanța celor două grupe se menține și anul acesta școlar: în fiecare săptămână o grupă merge de dimineață, iar cealaltă de după amiază”, se arată în răspunsul ISJ Sibiu.

Totodată,  în răspuns, se menționează că nu se poate face nimic, atâta timp cât părinții nu fac o cerere prin care să spună „ce-i doare”.

„Referitor la nemulțumirile părinților de la Grădinița Nr. 1 Gura Râului menționăm că la secretariatul școlii nu a fost depusă nicio cerere din partea acestora, prin care să se solicite conducerii școlii rezolvarea doleanțelor acestora. În consecință, vă comunicăm că nu s-a identificat niciun spațiu care să întrunească condițiile necesare funcționării unei grupe de grădiniță în program de dimineață”, arată Claudia Mery Simtion, în răspunsul scris.

Răspunsul în întregime, poate fi consultat mai jos. isj sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

...

Acum 6 ani

exista undevao cladire mare, curtea are intrare din doua strazi, etc. dar, din pacate, e undeva in teleorman...
Raspunde

politrucul

Acum 6 ani

Du-ti matale colpiii acolo, poate se pesedesizeaza!
Raspunde

R

Acum 6 ani

Referitor la nemulțumirile părinților de la Grădinița Nr. 1 Gura Râului menționăm că la secretariatul școlii nu a fost depusă nicio cerere din partea acestora, prin care să se solicite conducerii școlii rezolvarea doleanțelor acestora. În consecință, vă comunicăm că nu s-a identificat niciun spațiu care să întrunească condițiile necesare funcționării unei grupe de grădiniță în program de dimineață”, -câtâ logică-n gândire: faceți o cerere că oricum nu se rezolvă că nu-s spații- strigă toată lumea: VREM GRĂDINIȚe, NU CATEDRALE
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mugurelian Firicescu

Acum 6 ani

Saracie mare in judetu asta. Isi vand oamenii parul ca sa aiba ce manca (vezi poza)
Raspunde

parinte multumit

Acum 6 ani

Doamna sau domnisoara Micu, doresc sa va atrag atentia ca ati dat dovada de lipsa totala de profesionalism cand ati scris acest articol. Spre informarea dumneavoastra si a celor care citesc acest articol sunt si parinti multumiti de "programul neprietenos" despre care scrieti. Consider ca un jurnalist profesionist inainte de publicarea unui articol trebuie sa mearga pe "teren" si sa afle si parerea altor parinti si parerea educatorilor. Consider si reclam in acelasi timp o totala discriminare fata de parintii multumiti de faptul ca, copiii lor merg la gradinita in doua schimburi. Sper ca programul sa ramana la fel, macar inca doi ani, deoarece fetita mea este foarte fericita ca nu trebuie sa se trezeasca in fiecare saptamana de la ora 7. Respect parerea si motivele pentru care unii parinti doresc un singur schimb, dar trebuie si ei sa respecte motivele celorlalti.
Raspunde

Wer

Acum 6 ani

Mai faceți și Grădinițe și scoli, nu va mai bazați doar pe ce s făcut împușcatul!
Raspunde

politrucul

Acum 6 ani

Bravo!!! Bine punctat!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus