Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Viața taților care rămân în concediu paternal în fotografii

Viața taților care rămân în concediu paternal în fotografii

Creșterea copilului a fost în mod tradițional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de tați din Suedia au început să vadă avantajele concediului paternal. La Sibiu, va avea loc, în premieră, expoziția „Swedish Dads”, care prezintă modul în care tații suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradițional, paternal. Aceasta va fi deschisă publicului începând de mâine, 19 octombrie, până în 5 noiembrie, la Muzeul Astra.

Atunci când fotograful suedez Johan Bävman a devenit tată a realizat că există o lipsă de modele masculine care să reprezinte un model de părinte. Acest lucru l-a determinat să creeze un album foto numit Swedish Dads, care prezintă bărbați aflați în concediu paternal, alături de copiii lor.

simon_paulin-organic_farming-5793

Expoziția „Swedish Dads”, adusă în premieră în Sibiu, urmărește analizarea motivelor pentru care acești tați au decis să rămână acasă, având grijă de copii, mai mult decât majoritatea taților din întreaga lume. Ce a însemnat acest lucru pentru ei, cum le-au fost afectate relațiile de cuplu, cât și cu copiii lor, dar și ce așteptări au avut ei în prealabil?

„Ambasada Suediei invită sibienii la vernisajul expoziției Swedish Dads Sibiu în data de 19 octombrie 2017, la ora 18:00, la Muzeul ASTRA Sibiu(Pavilionul Muzeal Multicultural). Tinerii sibieni vor avea totodată, ocazia să afle mai multe despre oportunitățile de studiu din Suedia și despre societatea suedeză într-un format vizual atractiv. Așadar, invităm în mod special profesorii din Sibiu să viziteze expoziția împreună cu elevii lor oricând în perioada 19 octombrie – 05 noiembrie 2017”, spun organizatorii.

Expoziția prezintă fotografiile a 20 de tați din Suedia, fiind un proiect comun între Institutul Suedez, Ambasada Suediei la București împreună cu partenerii de la Muzeul Astra Sibiu și Study in Sweden.

24Swedish_Dads_Photo-JohanBavman

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Csobanel Sighianu

Acum 6 ani

Bre, nu mai luați la masculii paterni, dorința sa alăpteze in public!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus