Joi,
07.07.2022
Partial Noros
Acum
23°C

„Alege oaia!” Campanie pentru promovarea consumului de carne de oaie

„Alege oaia!” Campanie pentru promovarea consumului de carne de oaie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va lansa mâine, pe 26 octombrie la Romexpo, în cadrul celui mai mare târg pentru agricultură din țară – INDAGRA 2017, Campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită “Alege Oaia!”.

"MADR va avea sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie şi preparatele din carne de oaie. De asemenea, s-au alăturat campaniei și reprezentanți din cadrul Ministerului Turismului, ai Ministerului Sănătății şi ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, care au format un grup de lucru sub coordonarea Direcţiei Generale de Politici în Industrie Alimentară în cadrul căruia s-au stabilit obiectivele ce trebuie atinse. Astfel, prin această campanie se urmărește valorificarea producțiilor agro-alimentare provenite de la specia ovine, creșterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forței de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii și a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradițiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane", se arată într-un comunicat al Ministerului.

alege oaia

Campania de informare și promovare “Alege Oaia!” se va desfășura la nivel național pe o durată de trei luni și are ca principal scop încurajarea consumului de carne și produse din carne de oaie pe tot parcursul anului.

În cadrul târgului INDAGRA 2017, oierii vor aduce mai multe rase de oi pentru a le prezenta publicului și vor oferi gratuit, spre degustare, tocăniță și pastramă, gătite chiar la faţa locului după rețete tradiționale, pentru a convinge cât mai mulţi vizitatori să încerce preparatele din carne de oaie.

alege oaia 3

Reprezentanții ministerului precizează că obiectivul final al acestei campanii este acela de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, cât și de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce privește consumul de carne de oaie. Totodată, se doreşte sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea unei piețe de Gross care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine și canalele de comercializare (retail și magazine de proximitate).

Campania “Alege Oaia!” are și o pagina de Facebook special creată, care prezintă aventajele consumului de carne și produse din carne de oaie pe tot parcursul anului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

...

Acum 4 ani

au iesit oltenii si moldovenii la vot si au ales magarii: dragnea si tariceanu.
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Oricum carnea de oaie e mult mai sănătoasă decit cea de pui care este plina de antibiotice si păsările sint crescute de obicei cu concentrate si hormoni de creștere.O inițiativa foarte buna.
Raspunde

dan

Acum 4 ani

as manca mai des carne de oaie, dar la noi nu avem oi crescute pt carne, si cand cumperi e oaie batrana, carne tare
Raspunde

Odin

Acum 4 ani

Ce s-ar întâmpla dacă ăștia de la minister și-ar face doar datoria curentă față de cetățeni, dar bine! și ar lasă aberațiile și banii aruncați aiurea deoparte? De ce trebuie să "îmbunătățească" când ei nu sunt capabili să îndeplinească sarcinile curente: vezi subvenții, legislație, etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus