Vineri,
07.10.2022
Ceata
Acum
3°C

Investiții de 10 milioane de lei la Șelimbăr

Investiții de 10 milioane de lei la Șelimbăr

Străzile Pictor Brana, Podului și podul din satul Mohu se află pe lista de investiții în comuna Șelimbăr, în această lună. ”Menținem ridicat ritmul investițiilor pentru că localitatea noastră o cere. Sunt investiții importante care trebuie începute acum, urmând a fi finalizate în primăvara anului următor”, spune primarul Șelimbărului, Marius Grecu. Cele trei proiecte de reabilitare se adflă pe masa ședinței de Consiliu Local din luna octombrie.

În devizului estimativ al investiției ”Continuarea amenajării strada Pictor Nicolae Brana” este vorba de o investiție totală în valoare de 3,205 milioane lei cu TVA inclus. Suprafața totală peste care se va interveni este de 7.350 mp. Lungimea totală a străzii este de 516 metri, cu o lățime ce variază între 5,5 și 7 metri. ”Aceste investiții vor avea și un important impact social asupra comunității locale, asupra stării generale de sănătate a populației, asupra nivelului general de trai, ținta obiectivului de investiții fiind creșterea nivelului de trai al populației din zonă”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Tot în această ședință de consiliu există și propunerea de reabilitare a podului Mohu. Construcția are o lungime de 61 de metri și o suprafață totală de 850 mp, fiind vorba de o investiție totală de 909,475 mii lei. ”Podul se află într-o situație critică, cu o uzură de 70%, care generează un disconfort în circulația rutieră și prezintă o înaltă periculozitate de deplasare pe pod”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

O altă investiție care așteaptă votul consilierilor locali se referă la reabilitarea străzii Podului. Suprafața totală a investiției este de 17.635 mp, lungimea totală a străzii fiind de 1.247 metri. Sunt prevăzuți pentru această lucrare 6,037 milioane de lei, inclusiv TVA. Strada nu are acum sistem de iluminat public, rețea de apă, rețea de canalizare menajeră și rețea de apă pluvială.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 4 ani

Trimiteți săsoaica la reciclare in Selimbar!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus