Joi,
02.07.2020
Ploi Scurte
Acum
29°C

Limita de viteză în localități ar putea crește la 60 km/h

26 Octombrie 2017 12:46

Limita de viteză în localități ar putea crește la 60 km/h

Deputatul PSD Mihai Weber a depus la Parlament o propunere legislativă, de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Documentul propune modificarea limitei de viteză pe drumurile naționale și europene, în interiorul localităților.

Limita de viteză, care acum este de 50 km/h, va fi mărită la 60 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule. Exceptate de la această prevedere sunt orașele și municipiile, unde limita de viteză de 50 km/h va fi modificată doar cu avizul poliției rutiere.

”Scopul acestei reglementări vizează în primul rând fluidizarea traficului și vine în sprijinul transportatorilor și investitorilor, care astfel vor reduce semnificativ timpul de transport al mărfurilor. Pentru ceilalți participanți la trafic, persoane fizice, această măsură va diminua în mod considerabil timpul petrecut la volan, având ca efect reducerea oboselii și o probabilitate mult mai mică de producere a unor evenimente în trafic”, a declarat deputatul PSD Mihai Weber.
Cu acordul administratorului de drum, acolo unde este posibil, viteza poate fi crescută până la 80 de km/h, dar doar pentru autovehiculele din categoria A și B.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

sibian

Acum 2 ani

"...vine în sprijinul transportatorilor și investitorilor, care astfel vor reduce semnificativ timpul de transport al mărfurilor." Nu vad cum ar mai reduce timpul de transport atata vreme cat toti soferii de TIR circula cu 90 (viteza maxima) prin localitati. Toti au statii de emisie - receptie, si oriunde ar fi, tot se gaseste un "coleg" sa ii avertizeze de eventualele radare in localitati. Din pacate nu au incotro, pentru ca sunt hingheriti de catre patroni.
Raspunde

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 2 ani

Iar s-o umflat otava in berbeci! Ăștia de s-or lua la întrecere, ii vor zice iepurelui, tapalagosule!...
Raspunde

...

Acum 2 ani

astia ar face orice sa nu construiasca autostrazi
Raspunde

Shadow

Acum 2 ani

Autostrăzi, altfel iar mor oameni nevinovați în fața casei...
Raspunde

MC.D

Acum 2 ani

..de fapt va creste la 70km/h ca asa-i romanul, totdeauna putin mai mult ca merge...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus