Luni,
26.09.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Ce-a promis și ce-a făcut PSD în 2017

Ce-a promis și ce-a făcut PSD în 2017

Lista scurtă cu promisiuni electorale elaborată de strategii PSD în campania electorală pentru alegerile din 2016 prevedeau o serie de măsuri economice fără precedent. Fără precedent, în sensul elaborării unui set de punctaj accesibil oricărui român. Ideea de atunci a fost perfectă pentru alegerile parlamentare, însă se poate dovedi fatală în perspectiva următoarelor alegeri. Asta, dacă social-democrații nu vor trece în următorii ani de cele 50%, procent de realizare anual al promisiunilor electorale.

Turnul Sfatului a luat sistematic fiecare punct propus de social-democrați în campania electorală pentru anul 2017. Au reieșit 28 de puncte, din care 6 au fost îndeplinite, iar alte 2 au fost îndeplinite parțial și 10 au fost uitate. Rezultă un procent de reușită de 21,42% la sută.

S-a luat în considerare strict programul electoral care a fost transmis prin afișe, pliante și broșuri tuturor românilor, indiferent de zona țării unde locuiesc.

 

Promisiuni pentru 2017

Angajamente reușite

 

 1. Salariul minim brut: 1.450 lei;
 2. La 1 iulie 2017 punctul de pensie va fi 1.000 lei;
 3. Creșterea salariului mediu pentru cei din sectorul public cu 20%;
 4. Intrarea în vigoare a codul legislativ numit „Codul Economic al României”, ce va conține Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală, Legea de Înființare a Societăților Comerciale, Legea Evaziunii Fiscale și toate celelalte legi cu caracter economic;
 5. Eliminarea a peste 100 de taxe;
 6. Scăderea bugetelor Senatului și Camerei Deputaților
 7. Creștere economică de 5,5%
 8. Eliminarea impozitului pe transferul proprietăților cu valoare mai mică de 450.000 lei;
 

Angajamente reușite parțial

 1. Negocierea Legii Salarizării Unitare cu sindicatele în primul trimestru al anului 2017;
 2. Înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) și a Fondului Național de Dezvoltare, acesta – prin preluarea activității Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS); - acesta va deveni cel puțin teoretic operațional din 2018.
 

Angajamente eșuate

 1. Finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva;
 2. Finalizarea autostrăzii Sebeş – Turda;
 3. Impozit pe cifra de afaceri de 1% pentru microîntreprinderile cu 1 – 9 angajați, dacă cifra de afaceri este mai mică de 500.000 euro; - decizia s-a extins către societățile cu cifră de afaceri de până la un milion de euro;
 4. Contracte de performanță pentru ANAF, cu ținte trimestriale, inclusiv în scopul creşterii gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat;
 5. Constituirea unei direcții ANAF „pe tematica firmelor cu pierderi continue (peste 3 ani la rând) a firmelor cu CA nulă, credite acordate de acționari propriiloro firme cu pierderi;
 6. Consolidarea Direcției Prețuri de Transfer din ANAF,
 7. Autostrada est-vest Montana, tronsonul Câmpia Turzii – Târgu Mureş: 2017-2018;
 8. Extinderea cotei 0% de TVA pentru vânzarea de locuințe, publicitate şi pentru inputuri în agricultură, începând cu 1 martie 2017;
 9. Deficit bugetar de 2,7% din PIB; - deficitul este prognozat a fi cel mai mare din UE, de 3,5%
 10. Scutirea de impozit pentru veniturile medicilor; - Decizia a fost amânată
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

raspandache

Acum 4 ani

PSD este torpilat atât din interior cât și din exterior. În aceste condiții este chiar o reușită ceea ce au făcut până acum. Nu vreau să mă gândesc cum ar arăta economia dacă ar veni la putere reprezentanții ălora care încearcă să distrugă orice proiect în folosul României. Să ne ferească Dumnezeu!
Raspunde

insula Belina

Acum 4 ani

Depinde ce intelegi tu pomenind Romania! Da, o mana restransa de politicieni si votanti alde psd au avut de catigat din haosul indus in economie, au castigat mai mult din promovarea legilor justitiei care sa-i elibereze de grija gratiilor si returnarii banilor furati pe iubitii conducatori.Asa ca Romania nu este acea mana restransa de beneficiari.....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mihai

Acum 4 ani

Nu e rau deloc... Realizarile sunt totusi uriase fata de guvernul Ciolos de exemplu
Raspunde

Teo

Acum 4 ani

Cresterea nejustificata a salariilor bugetarilor ,fara o restructurare a personalului si fara criterii de performanta , este nesustenabila.Reducerea investitiilor,cresterea preturilor la produse si servicii, vor determina scaderea nivelului de trai pentru cei din sectorul privat ,ale caror venituri nu au crescut.PSd-ul a facut posibile pensiile speciale ,batandu-si joc de restul pensionarilor,care abia se descurca cu veniturile pe care le au.Din pacate gaura de la buget ,se adanceste pe zi ce trece.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mihai

Acum 4 ani

Atat va invata la sedinta de partid (USR/PNL) sa spuneti... "Cresterea nejustificata a salariilor bugetarilor ,fara o restructurare a personalului". Numeroase sectoare bugetare unde salariile personalului cu efectiv subdimensionat erau aproape de minimul pe economie (cca 100 de lei peste) au avut parte de o marire modesta. Departamente intregi unde lucrau inainte 12-15 angajati functioneaza acum cu greu cu cate 5-6 oameni pentru ca salariul este mizerabil in schimb cerintele de specializare sunt uriase.
Raspunde

nelu

Acum 4 ani

sibiul pesedist daca nari fi straiinii ari fii foarte rau pentru tara atuncia cred ca ari fii 70 -la suta mai Multi fara lucru asa mai bine ciocu mai mic.
Raspunde

///

Acum 4 ani

Nu ne dau de dragul nostru! muncim de zor!In Germania pt. atare munca ar da un salariu de 4 ori mai mare...
Raspunde

Ion

Acum 4 ani

Da Nelule asa-i dar Turcan si fodor au ridicat sibiul, trebe si altii sa faca asa cai bine
Raspunde

bullit

Acum 4 ani

Alin Bratu - mă bucur că după articolul - Ce-a promis și ce-a facut PDL în 2010 - a urmat articolul de astăzi. Deontolog nu glumă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus