Miercuri,
21.10.2020
Innorat
Acum
4°C

Sibiu, pe locul doi în topul celor mai liniștite orașe

29 Octombrie 2017 17:10

Sibiu, pe locul doi în topul celor mai liniștite orașe

Valea Aurie este cartierul cel mai liniștit din România, reiese dintr-un studiu comandat de platforma de imobiliare Storia.ro și realizat de agenţia de cercetare D&D Research. Sibiul este după Brașov pe locul doi în clasamentul orașelor celor mai liniștite, iar la polul opus, cele mai dezavantajoase oraşe din punct de vedere al nivelului de linişte din România sunt Alexandria, Suceava, Buzău, urmate de Călăraşi şi Bacău.

În Sibiu, după ce cartierul Valea Aurie, cele mai liniștite zone sunt Reșița, Trei Stejari, Zona Vest, Sub Arini și Lupeni. Cele mai gălăgioase zone din oraș sunt cele de lângă aeroport, cartierul Mihai Viteazu și Zona Industrială Est.

Cât despre regiunile din România, cea mai liniştită este Transilvania, iar cea mai zgomotoasă - Bucureşti şi Ilfov, potrivit studiului realizat de Storia.ro. Capitala se află pe poziţia cu numărul şapte în topul celor mai dezavantajoase oraşe din punct de vedere al nivelului de linişte. Mai mult, cele mai zgomotoase cartiere din Bucureşti sunt Bucur Obor, Lujerului şi Militari, în timp ce Pajura, Dămăroaia şi Ozana sunt cele mai liniştite cartiere bucureştene.

Percepţia cetăţenilor asupra celor mai avantajoase oraşe şi cartiere din punct de vedere al nivelului de linişte este a zecea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research - „Oraşe şi cartiere din România”. Până în prezent, 258.948 de români au răspuns chestionarului propus de platforma de imobiliare. Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punct de vedere al nivelului de linişte, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

B

Acum 2 ani

Unde este cartierul M. Viteazu?
Raspunde

daniela

Acum 2 ani

cel de pe ''prelungire''
Raspunde

Time

Acum 2 ani

Cel mult zona sau Bd M. Viteazul (articulat), cartierul este Hipodrom III !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Vl

Acum 2 ani

Si va m-ai si mandri-ti cu asta pensionarilor! Eu trebuie sa ma duc anapoi an valcea pe wekend ca sa gasesc ceva distractie ca aici an sibiu decat liniste si munca..
Raspunde

nelu

Acum 2 ani

foarte bine ca te duci dar la venire sa nu iti uiti pasaportul ca poate vei avea o surpriza
Raspunde

nicu

Acum 2 ani

un adevarat valcean! valcean agramat!
Raspunde

sibianul realist

Acum 2 ani

Du-te la tine in Valcea! Acolo e un oras mort! Niet industrie! Vin valcenii sa fie negri la firmele de Sibiu, in timp ce noi ne vedem linistiti de ale noastre1 hai liberare!
Raspunde

manitiu

Acum 2 ani

drum bun Vasi-le !!! :)
Raspunde

Verdi

Acum 2 ani

Nicio publicatie serioasa nu preia sondajele Storia, unde toata lumea raspunde la misto!!
Raspunde

cristi

Acum 2 ani

un sondaj comandat de o agentie imobiliara. ce gluma buna, normal ca vrea sa construiasca in zona si sa-i creasca vanzarile. Sibiul e la fel de zgomotos ca celelalte orase din Romania si mai mult: tulburarea linistii nu e sanctionata.
Raspunde

Ene

Acum 2 ani

Credeti ca in Valea Aurie e liniste???Da e un cartier superb pentru turistii straini sau din alte judete. Daca esti vulnerabil si sensibil ai toate sansele sa fii hartuit in mod repetat si abuziv de niste fosti sau viitori infractori care fie au repetat scoala pe care au facut-o fie au abandonat-o.Odata cu instalarea caselor de pariuri este plin de astfel de derbedei, si cel mai bine e sa evitati orice astfel de contacte si sa nu ii subestimati dupa varsta.Numarul de repetenti a crescut odata cu infiintarea acestor case. Rog sa nu locuiti in acest cartier pentru ca daca ajungeti sa aveti de-aface cu asemenea oameni, greu veti putea sa scapati de ei. In rest e un cartier minunat pentru vizitat ,dar sub nicio forma de locuit acolo daca esti vulnerabil in fata lor.
Raspunde

anda

Acum 2 ani

Sibiul nu mai e oras linistit. e plin de turisti zgomotosi pana la ore tarzii din noapte, pe langa ciobenii care si-au transformat curtile in stani pazite de caini, caci babuinii nu au auzit de camere de supraveghere ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus