Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

2

Au trecut doi ani. Sunt 65 de cruci noi în cimitire din întreaga țară. Astăzi se aprind din nou lumânări. Mărturii cutremurătoare continuă să apară. Doi ani mai târziu, încă nu înțelegem dimensiunea suferințelor la care cei ce au reușit să supraviețuiască infernului au fost supuși. Tortură e prea puțin spus. Un întreg sistem l-a urmărit pe Vișinescu până în gaură de șarpe, l-a tras de coadă afară și l-a aruncat în spatele gratiilor. Torționist al închisorilor comuniste i s-a spus. Un călău ce a mutilat sute de suflete. E după gratii și dacă viața are un strop de echitate, acolo o să și moară. Călăul Colectiv e greu de vânat, e greu de hăituit. Nu-l poți scoate la lumină pentru că nu are un chip, nu are nume, CNP și adresă de domiciliu. Ce se alege cu dreptatea?

Șobolanii au sărit atunci rapid din corabie. Revolta a primit pe tavă capul lui Ponta și al guvernului pe care îl patrona. A urmat un an de normalitate după care am sărit în puț, uitați unde suntem astăzi. Pe odiosul Bănicioiu poporul l-a repus în funcție. Criminalul din zilele ce au urmat incendiului e deputat. Are O luare de cuvânt în aproape un an de activitate. Una. Și e membru în comisia Camerei Deputaților pentru sănătate și familie. Mi se pare și normal, e expert și în una și în alta. Știe mai bine decât oricine cum să mulgă sănătatea și cum să distrugă familii. E printre puținii parlamentari specializați în comisia din care fac parte. Marius Dunca, șef la OPC atunci, astăzi e ministru. E ministru al Tineretului, că și ăsta a urmat la seral aceeași școală ca și Bănicioiu. Și-a dat licența în distrus viețile tinerilor.

M-am cutremurat când am citit îngrozitoarea experiență a Alexandrei Furnea. Acele rânduri au stat ascunse doi ani de zile până când a găsit curajul necesar să povestească întregii lumi coșmarul prin care a trecut. Nu mi-am putut imagina că poate exista atât de multă durere. Și prin fața ochilor îmi trecea neîncetat chipul porcin al lui Bănicioiu din acele zile. „La noi e ca-n Germania. N-avem nevoie de ajutor, nu trimitem pacienții în străinătate”. Iar tinerii răniți erau jupuiți în carne vie în abatoarele pe care ministrul Sănătății le lăuda la televizor. Deputat. Membru în comisia de sănătate și familie. Asta e dreptate?

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

CSB

Acum 4 ani

Cu o seara inainte de postarea Alexandrei, era dl Ponta la televizor, luptandu-se cu noul lui dusman - Dragnea. Si zicea acolo ca "a trebuit cineva sa-si asume raspunderea pentru Colectiv, si am fost eu acela, de parca eu trebuia sa le pun extinctoare la aia in club". Micimea oamenilor astora pe care boborul ii adora ar fi induiosatoare daca nu ar fi criminala. Am asa un sentiment al zadarniciei uitandu-ma la poporul asta, care isi alege conducatori hoti si smecheri cu buna stiinta, dar asa considera normal.
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

primul vinovat este PSD, apoi noi toti. sau, poate invers?
Raspunde

Helloween

Acum 4 ani

Coldea - sef la SRI din 2005 Kövesi - sefa la procurori din 2006 Ei au stabilit in CSAT Coruptia ca atentand la siguranta nationala! Si noi ne-am dat seama in 2015 Ca"Coruptia Ucide" (cacofonie intentionata!)??? Cine e de vina???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus