Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Am mâncat ca președintele. La Apfelhaus

Am mâncat ca președintele. La Apfelhaus

Sub cod galben de vânt și posibile ninsori, ieri n-a fost chiar cea mai bună zi pentru o ieșire din oraș. Dar am zis, hai să vedem cum bate vântul și la Cisnădioara, și am luat drumul Apfelhaus-ului. Pare-se că n-am fost singurii care s-au ferit de vânt undeva mai la munte pentru că parcarea pensiunii era plină ochi. Grupuri, grupuri, familii, romantici, toți „fugiți” de acasă pentru un prânz în liniște și aer curat.

Primul lucru de care dai când intri în restaurant e bucătăria. Apfelhaus e unul dintre puținele restaurante din zonă care are bucătăria deschisă și aproape totul se prepară la vedere. Mi s-a părut foarte de efect ideea, e fain să vezi bucătarii la lucru, mai ales când fac platingul, ai de unde fura idei și inspirație dacă te apucă prin casă creativitatea culinară. Tot la intrare o mică recepție de unde ești preluat spre masă, o mare bilă albă pentru personalul restaurantului. Extrem de amabili, de glumeți și de drăguți.

Photo 29-10-2017, 15 08 31

Meniul nu e foarte stufos dar e suficient de consistent încât să stai un pic pe gânduri înainte să te decizi ce dorești să mânânci. Primele două preparate care îți sar în ochi sunt urme lăsate de familia prezidențială, care presupun că obișnuiește să calce din când în când pragul restaurantului. Salata „Prima Doamnă” ne spune că doamna Iohannis e fan de piept de pui la grătar. La fel, și președintele pare că preferă orătăniile porcului sau vitei pentru că un alt fel de preparat din carne de pui îi poartă numele. Nu întreg numele, ar fi ciudat să ai în meniu un fel de mâncare care să se numească „Pui Klaus Werner Iohannis”, a rămas simplu Piept de pui Johannis. Cum am încredere în gusturile primei doamne am zis să încerc specialitatea preferată de președinte. Cum eram trupă numeroasă am mai pus pe lângă un păstrăv la grătar, o supă de ceapă, o ciorbiță de văcuță, un rasol de vită cu mămăliguță, un platouaș de mici și am încheiat cu două lava-cake. Un prânz pe cinste.

Photo 29-10-2017, 15 08 38

Ciorbița de văcuță e printre cele mai bune gustate în zona Sibiului vreodată. Am apreciat, ca de fiecare dată, faptul că bucățelele de carne sunt bine fierte și nu felii de bocanc cum găsești adesea în ciorbele nedigerabile de care mai dai prin restaurantele din oraș iar supa de ceapă a primit și ea calificativ favorabil. Aș fi gustat, dar n-am avut loc. N-am apucat să gust nici din rasolul de vită, care a dispărut rapid, am furat însă un mic și vreo doi-trei cartofi prăjiți dar n-am exagerat, ca să păstrez loc pentru meniul prezidențial. Inventiv, domnul președinte, când vine vorba de mici plăceri culinare. Felul ce-i poartă numele e asamblat pe o clătită, ce acoperă bucăți de piept de pui la grătar și morcov, stropite cu un sos alb cremos și însoțit de bucățele de măr călit. Delicios, ce să mai. Desertul a completat perfect meniul burghez servit până atunci, lava cake-ul e foarte bun, merită încercat. Cu niște ape, niște cole, am plătit 197 de lei. Decent pentru patru persoane, la belșugul de pe masă. Așteptăm cu interes următoarea vizită prezidențială și noi sugestii în meniu, că din ce am încercat, se pricep la combinat ingredientele.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 9029

Comentarii

10 comentarii

vasile

Acum 5 ani

RECLAMA MASCATA !!!??? NU???!!! ZI CA NU AM DREPTATE... Prea pompos articolul....
Raspunde

...

Acum 5 ani

pai daca a mancat ca presedintele ce sa mai zica? prima data cand scrie gretos de laudativ la adresa unui local. autorul a dus notiunea si activitatea de jurnalist in mocirla.
Raspunde

Pakiarus

Acum 5 ani

...zum KOTZEN !!
Raspunde

w

Acum 5 ani

was genau, du Troll?
Raspunde

Zexe

Acum 5 ani

A decartat firfiricii Durdun, de-i lăudați cârciuma?
Raspunde

Stefanson

Acum 5 ani

"platingul"?! Whatta PLM is that ? S-or exhaustat cuvintele in languagiul romanesc?
Raspunde

Foxxy Fox

Acum 5 ani

Dar dumneata stii sa faci recenzii la restaurante? A, am uitat ca nu. Numai pareri personale ale unui neavenit. Te-ai saturat de kon tiki si esti mare maestru gastronom, este?
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Lasă-l în steaua lui... Am renunțat demult să mă enervez și să îi răspund critic la articolele lui. Acum îl ignor. Ce mă deranjează mai mult, e faptul că își ascunde identitatea, și că e avocatul celor bogați, 'discriminând' și bătându-și joc de cei cu venituri mici, care ar munci o zi întreagă doar să mănânce o dată la 'restaurantele' încercate de 'dânsul', pe care el le consideră 'nu scumpe'.
Raspunde

gastroenterologul

Acum 5 ani

Felurile prezidentiale cred ca sunt gretoase si indigeste! Luati un purgativ!
Raspunde

PlicusorBan

Acum 5 ani

articol gretzos, vomitativ. Ca si scribalaul cu pricina.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus