Sub cod galben de vânt și posibile ninsori, ieri n-a fost chiar cea mai bună zi pentru o ieșire din oraș. Dar am zis, hai să vedem cum bate vântul și la Cisnădioara, și am luat drumul Apfelhaus-ului. Pare-se că n-am fost singurii care s-au ferit de vânt undeva mai la munte pentru că parcarea pensiunii era plină ochi. Grupuri, grupuri, familii, romantici, toți „fugiți” de acasă pentru un prânz în liniște și aer curat.
Primul lucru de care dai când intri în restaurant e bucătăria. Apfelhaus e unul dintre puținele restaurante din zonă care are bucătăria deschisă și aproape totul se prepară la vedere. Mi s-a părut foarte de efect ideea, e fain să vezi bucătarii la lucru, mai ales când fac platingul, ai de unde fura idei și inspirație dacă te apucă prin casă creativitatea culinară. Tot la intrare o mică recepție de unde ești preluat spre masă, o mare bilă albă pentru personalul restaurantului. Extrem de amabili, de glumeți și de drăguți.
Meniul nu e foarte stufos dar e suficient de consistent încât să stai un pic pe gânduri înainte să te decizi ce dorești să mânânci. Primele două preparate care îți sar în ochi sunt urme lăsate de familia prezidențială, care presupun că obișnuiește să calce din când în când pragul restaurantului. Salata „Prima Doamnă” ne spune că doamna Iohannis e fan de piept de pui la grătar. La fel, și președintele pare că preferă orătăniile porcului sau vitei pentru că un alt fel de preparat din carne de pui îi poartă numele. Nu întreg numele, ar fi ciudat să ai în meniu un fel de mâncare care să se numească „Pui Klaus Werner Iohannis”, a rămas simplu Piept de pui Johannis. Cum am încredere în gusturile primei doamne am zis să încerc specialitatea preferată de președinte. Cum eram trupă numeroasă am mai pus pe lângă un păstrăv la grătar, o supă de ceapă, o ciorbiță de văcuță, un rasol de vită cu mămăliguță, un platouaș de mici și am încheiat cu două lava-cake. Un prânz pe cinste.
Ciorbița de văcuță e printre cele mai bune gustate în zona Sibiului vreodată. Am apreciat, ca de fiecare dată, faptul că bucățelele de carne sunt bine fierte și nu felii de bocanc cum găsești adesea în ciorbele nedigerabile de care mai dai prin restaurantele din oraș iar supa de ceapă a primit și ea calificativ favorabil. Aș fi gustat, dar n-am avut loc. N-am apucat să gust nici din rasolul de vită, care a dispărut rapid, am furat însă un mic și vreo doi-trei cartofi prăjiți dar n-am exagerat, ca să păstrez loc pentru meniul prezidențial. Inventiv, domnul președinte, când vine vorba de mici plăceri culinare. Felul ce-i poartă numele e asamblat pe o clătită, ce acoperă bucăți de piept de pui la grătar și morcov, stropite cu un sos alb cremos și însoțit de bucățele de măr călit. Delicios, ce să mai. Desertul a completat perfect meniul burghez servit până atunci, lava cake-ul e foarte bun, merită încercat. Cu niște ape, niște cole, am plătit 197 de lei. Decent pentru patru persoane, la belșugul de pe masă. Așteptăm cu interes următoarea vizită prezidențială și noi sugestii în meniu, că din ce am încercat, se pricep la combinat ingredientele.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Pui Klaus Werner Iohannis , Prima Doamnă
Vizualizari: 11164
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Ron
Acum 2 ore
Mariana Deacu
Acum 2 ore
BittDanman
Acum 2 ore
Gheo Poplaceanul
Acum 2 ore
Gheo Poplaceanul