Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Armata Română în 1917. Într-o expoziție la Biblioteca Astra

Armata Română în 1917. Într-o expoziție la Biblioteca Astra

Miercurea trecută, respectiv 25 octombrie, a avut loc vernisajul expoziției cu titlul „Campaniile Armatei Române din anul 1917. Mărăști, Mărășești, Oituz”, cu prilejul Zilei Armatei Române, la Biblioteca Astra. 

Muzeul Național Brukenthal, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” au inaugurat expoziția cu titlul Campaniile Armatei Române din anul 1917. Mărăști, Mărășești, Oituz, un omagiu adus celor care au luptat în Primul Război Mondial. Într-o formulă vizuală clasică, curatorii Adrian Georgescu (Muzeul Național Brukenthal Sibiu), dr. Bogdan Andriescu (Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu) și dr. Toma-Cosmin Roman (Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”) aduc în atenția publicului o serie de publicații, fotografii, ordine, decorații și medalii militare care ilustrează cu acuratețe momentele principale ale campaniilor din 1917.

ziua armatei romane expozitie (2)

„Sunt evocate bătăliile de la Mărăști, Mărășești, Oituz, condițiile deosebit de dificile în care au fost purtate acestea, modul în care Armata Română a fost reorganizată și sprijinul pe care aceasta l-a primit din partea Franței. Imaginile din expoziție ne îndeamnă la reflectăm asupra condițiilor dificile de luptă și a modului în care au supraviețuit ostașii români. Sunt menționate, de asemenea, relațiile cu Antanta și rolul fundamental în consolidarea statului român, prin victoria de la Oituz. În expoziție mai pot fi văzute exemplare din periodicele vremii Frontul Mărășești, Drapelul (organ național politic) și Telegraful Român, care surprind momente importante din desfășurarea Primului Război Mondial”, transmit reprezentanții Bibliotecii Astra.

Expoziția este deschisă în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Str. George Barițiu, nr. 7, Corp B în perioada 25 octombrie – 20 noiembrie 2017, de luni până vineri, între orele 8:00 și 20:00.

ziua armatei romane expozitie (3)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus