Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Au început lucrările de refacere pe autostrada Sibiu - Sebeș

Au început lucrările de refacere pe autostrada Sibiu - Sebeș

De astăzi au început reparațiile la fisurile apărut pe autostrada Sibiu – Sebeș, pe sensul de mers spre Sebeș, la km 276+100 – 276+170. Lucrările presupun frezarea zonei unde au apărut fisuri, dar şi  refacerea planeităţii prin aşternerea unui strat de mixtură.

De miercuri sunt planificate să înceapă lucrările de refacere a sistemului de drenaj al autostrăzii, în zona afectată.

Săptămâna trecută, pe autostrada A1, Sibiu-Sebeş, au apărut fisuri, crăpături şi denivelări ale carosabilului pe o lungime de 70 de m. CNAIR susține că problemele au fost cauzate în special de incorecta execuţie a unui dren longitudinal. Din acest motiv, apa care s-a infiltrat în corpul autostrăzii  a produs fisuri şi tasări ale părţii carosabile, pe banda de urgenţă şi pe banda 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş.

”Acest lot de autostradă a fost executat de Salini Impregilo SpA. Ca urmare a problemelor apărute la un an de la deschiderea circulatiei, în anul 2015 a fost reziliat contractul cu Salini Impregilo, fiind reţinută garanţia de bună execuţie în valoare de aproximativ 60 milioane lei. Toate lucrările pentru remedierea neconformităţilor apărute la acest segment de autostradă vor fi suportate din această sumă”, se arată într-un comunicat de presă remis de CNAIR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

vreme ideala

Acum 5 ani

pentru reparatii de drumuri. Adevarul e ca si crapaturile in asfalt apar tot la momente nepotrivite, precum o face si iarna de altfel.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sorin Bucuresti

Acum 5 ani

Fara PSD nu aveati voi autostrada si fara banii nostri din Bucuresti!
Raspunde

...

Acum 5 ani

fara bucuresti aveam mai multe autostrazi. fara psd si fara bucuresti eram la nivelul cehiei sau mai bine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus