Luni,
28.04.2025
Parțial Noros
Acum
17°C

TSTV cu arhitectul Vladimir Grigorov. ”Noi, ca societate, nu suntem obișnuiți să ne supunem regulilor”

TSTV cu arhitectul Vladimir Grigorov. ”Noi, ca societate, nu suntem obișnuiți să ne supunem regulilor”

Invitat într-o emisiune Turnul Sfatului TV, arhitectul Vladimir Grigorov susține că Planul Urbanistic General (PUG) al Sibiului, lipsa de implicare a administrației, dar și lipsa obișnuinței de a respecta regulile sunt consecințele din cauza cărora în Sibiu se construiește cu dificultate. Întrebat de ce până la depunerea actelor la departamentul de urbanism al Primăriei Sibiu, până la începerea demarării construcției durează până la doi ani, Grigorov a dat unele explicații. ”PUG-ul Sibiului e puțin mai strict în ce privește condițiile de construcție. Asta este, noi l-am votat. Sunt prevederi în PUG, care pe anumite zone prevede donarea în proporție de 25% a terenului aflat în proprietatea privată. Așa sună PUG-ul. Eu nu pot să spun că e bine sau rău. E ca și cum ai comenta că pentru viol între doi și șapte ani e puțin sau mult. Nu știm. Există niște filtre, după părerea mea, sunt restrictive aceste lucruri, mai ales atunci când lângă Sibiu, în coasta Sibiului există Șelimbăr și Cisnădie care s-a văzut cum s-au mișcat lucrurile acolo”, a spus Grigorov. Pe de altă parte, arhitectul recunoaște că ”noi, ca societate, nu suntem obișnuiți să ne supunem regulilor. Încercăm să fim alunecoși să trecem pe lângă”.

Un alt exemplu dat de arhitectul Vladimir Grigorov se referă la lipsa de implicare a administrației atunci când se poate vorbi de dezvoltarea armonioasă și pe termen lung a orașului. ”Pe «calea hoților» se ridică acum un singur ansamblu rezidențial, pe care l-am proiectat eu, sunt peste 1200 de apartamente, la un regim de înălțime de P+8. (…) Ce nu s-a întâmplat, în afara inițiativei investitorului, nu s-au construit drumuri, deși în PUG se prevede lărgirea «drumului hoților» la un bulevard de 28 de metri lățime. Ar fi fost bine să avem niște direcții la care să achieseze și Apă Canal și toată lumea. Zona aia ar fi trebuit să fie plină de construcție, făcută cu cap și după PUG-ul Sibiului”, a mai spus Grigorov.

Despre cum se va putea dezvolta municipiul, despre cum s-a construit în Cisnădie și Șelimbăr și despre neajunsurile profesiei de arhitect, puteți urmări aici:

https://youtu.be/tHrjU_X7rpE

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Romanul

Acum 7 ani

Ce plicitisitor!!! un individ care nu insipra NIMIC, PERSONALITATE zero, FRIZURA zero ! tipic emisiunii...barbosi, camasi slim, gesticulatii si intonatii gen manelisti, barbosi tip potoricani...foarte educativ RUSINE sa va fie .
Raspunde

Gigi

Acum 7 ani

Chiar nu am inteles nimic! Fii mai clar si spune lucrurilor pe nume, de cine te feresti? sa nu te pui rau cu Fodor? sau cu restul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus