Miercuri,
19.01.2022
Parțial Noros
Acum
-4°C

Primele zile ale studenților Erasmus la Sibiu. S-au plimbat și au socializat

Primele zile ale studenților Erasmus la Sibiu. S-au plimbat și au socializat

Aproape 50 de studenți din toate colțurile lumii au ajuns la Sibiu, acum o lună de zile. Și pentru a se familiariza cu locul, Asociația ESN a organizat mai multe activități pentru ei. Astfel, tinerii au reușit într-o lună de zile să viziteze întreg orașul, să guste din preparatele cu specific românesc, precum și să interacționeze cu oameni ai locului. Majoritatea studenților veniți cu o bursă de studiu Erasmus au rămas impresionați de frumusețea orașului și de amabilitatea oamenilor de aici.

Odată cu începerea noului an universitar, la Sibiu au ajuns 47 de studenți străini printr-un program de studiu Erasmus. Fie că sunt din Spania, Italia sau Cambodgia, toți au beneficiat de o serie de activități prin intermediul cărora au reușit să interacționeze unii cu alții și să facă mai multe lucruri împreună.

„Am găsit un oraș fermecător”

Luna octombrie a fost dedicată așa numitelor „Welcome days”, ESN Sibiu organizând petreceri, excursii și activități pentru studenți. Pe lângă jocurile de cunoaștere, aceștia s-au întâlnit la Cantina studențească la „International Dinner”. Acolo, fiecare student și-a „etalat” preparatele gătite cu propriile mâini, specifice țării și culturii din care vin. Totodată, au făcut cunoștință și cu preparatele tradiționale românești.

Studenti erasmus

Una dintre cele mai așteptate activități a fost turul orașului. Pe lângă vizita la Muzeul Astra și în centrul orașului, studenții străini au vrut să vadă Sibiul de la înălțime. De aceea, au urcat în Turnul Sfatului și în turnul Bisericii Evanghelice din Piața Huet.

„Înainte să vin în România, am văzut doar câteva poze din Sibiu, dar nu cunoșteam pe nimeni de aici, ca să mă facă să aleg această țară. Așa că am ales din dorință, convinsă de poze și am fost surprinsă. Am găsit un oraș fermecător unde mereu găsești ceva de vizitat. De când am ajuns, pot spune că îmi place centrul, dar totodată și împrejurimile și peisajul pe care îl oferă munții. Însă, ceea ce am apreciat imediat ce am ajuns aici au fost oamenii. Oamenii din Sibiu sunt calzi și primitori și chiar fac efortul să vorbească engleza pentru a sări în sprijinul străinilor”, spune Marie le Lesle, din Franța.

Studenti erasmus (3)

Și Eva Diamantopoulou, din Grecia este încântată că a ajuns într-un oraș așa frumos. „Chiar lângă cămin este un parc mare unde te poți relaxa și plimba în voie (n.r. Parcul Sub Arini). Mă simt norocoasă să am un așa loc lângă mine, deoarece în orașele din Grecia nu poți găsi așa ceva. Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat este Muzeul Astra, însă am vizitat și Grădina Zoologică, unde m-am plimbat cu hidrobicicleta pe lac”, spune ea.

Familia Erasmus

În urmă cu doar câteva zile, o parte dintre studenții Erasmus au sărbătorit Halloween-ul la castelul Bran, mai ales că știau că acolo este „casa” lui Dracula. „Am vizitat Brașovul și unul dintre cele mai faimoase castele din România, castelul Bran. A fost o idee minunată să-l vizităm noaptea deoarece a fost într-adevăr înspăimântător”, mai spune studenta din Grecia.

Studenti erasmus (5)

În fiecare săptămână, membrii asociației ESN Sibiu încearcă să organizeze activități cât mai diverse, astfel încât fiecare student să se simtă în largul lui și să-i facă plăcere să participe. „Încercăm să-i facem pe fiecare să se simtă o familie. Să nu fie despărțiți. În fiecare săptămână avem diferite activități la care pot participa. Vreau să le arăt tuturor că România e o țară în care nu e chiar așa cum au auzit că este, deoarece majoritatea vin cu preconcepții nu tocmai favorabile. Și e plăcut când vezi că le schimbi percepția aceasta”, spune Andreea Urian, președinte ESN SibStudenti erasmus (6)

Comentarii

2 comentarii

Ciocanul Fermecat

Acum 4 ani

Universitatea Lucian Blaga- poarta de intrare a oltenilor prapaditi si fomisti in Ardeal!
Raspunde

Ciorapel

Acum 4 ani

Erasmus Orgasmus
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus