Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
10°C

Catalonia, în continuare cea mai profitabilă destinație din Spania

Catalonia, în continuare cea mai profitabilă destinație din Spania

În primele nouă luni din acest an, cele mai mari sume au fost cheltuite de turiști în: Catalonia (22,6%), Insulele Baleare (18,6%) și Andaluzia (17,5%), arată Institutul de Statistică al Spaniei.

Cele mai mari sume au fost cheltuite în iunie de către turiștii din Marea Britanie (1,94 miliarde de euro, în creștere cu 6,5% față de perioada similară din 2016), Germania (1,45 miliarde de euro, un avans de 13,5%, Franța (633 de milioane de euro, în creștere cu 0,2%), statele nordice — Danemarca, Finlanda, Norvegia și Suedia (542 de milioane de euro, o expansiune 30,1%) și Italia (291 de milioane de euro, un avans de 2%).

Potrivit experților, citează Agerpres, creșterea înregistrată de Spania ca destinație turistică s-a datorat și situației politice și de securitate din țări precum Tunisia, Egipt sau Turcia, principalii săi competitori, în special pe durata sezonului estival. Încasările din zona catalană sunt așteptate să scadă, însă, în următoarea perioadă.

Foto: wdcities.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus