Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
-1°C

FOTO VIDEO 2.000 de sibieni au protestat în centrul orașului și anunță continuarea. „Seară de seară o să fim afară!”

FOTO VIDEO 2.000 de sibieni au protestat în centrul orașului și anunță continuarea. „Seară de seară o să fim afară!”

Protestul de duminică, la care au participat peste 2.000 de sibieni, va fi continuat cel puțin trei zile. Pentru acest lucru urmează a fi solicitat avizul Primăriei Sibiu, astfel încât marșul să poată acoperi un traseu mai lung, până pe bulevardul Mihai Viteazul.

Primul protest de amploare din această toamnă s-a încheiat fără incidente. Doru Apostol, sibianul care la începutul acestui an a fost cel care a obținut de fiecare dată autorizație pentru proteste, spune că va depune din nou cerere în atenția administrație locale. „Deocamdată voi cere pentru următoarele trei seri. Voi propune ca marșul să se desfășoare până pe bulevardul Mihai Viteazul, urmând traseul de pe Calea Dumbrăvii”, a declarat Doru Apostol.

Potrivit lui, cei aproximativ 30 de protestatari care au încercat să incite oamenii împotriva jandarmilor sunt persoane care nu au mai fost văzute la mișcările de stradă de până acum. ”A fost un grup destul de compact, de aproximativ 30 de persoane, nimeni nu știa cine sunt. Nu erau nici din galerie. Dar, cum protestul de duminică nu era autorizat, nu am putut solicita îndepărtarea acestora din coloană”, a arătat Doru Apostol.

Un fotoreportaj de la protest găsești aici - Fotoreportaj. Protest #rezist

Vezi, mai jos, derularea primului protest de mari dimensiuni din această toamnă.

Actualizare 20:10 Numărul protestararilor a început să scadă rapid în ultimele minute. Cei mai mulți dintre sibieni plănuiesc să iasă, din nou, în fiecare seară, pe modelul protestelor din perioada ordonanțelor 13 și 14. ”Seară de seară, o să fim afară” a fost printre ultimele lozinci strigate înainte ca cei rămași să intoneze imnul României. După imn, sibienii s-au împrăștiat pe la casele lor.

Actualizare 20:00 Toți cei aproximativ 2.000 de protestatari s-au reîntors în Piața Mare a Sibiului. Cele  câteva spirite agitate mai devreme s-au calmat acum, iar oamenii strânși în centrul orașului și-au aprins lanternele telefoanelor. „Nu vă fie frică, Sibiul se ridică” și ”Liviu Dragnea, pentru noi, ești un hoț și un gunoi”, fac parte din repertoriul scandărilor celor reuniți în Piață. De altfel, numele liderului PSD, Liviu Dragnea, pare a fi preferat în lozincile scandate în Piața Mare.

Actualizare 19:35 Marșul protestatarilor care s-au desprins de coloană înaintând pe bulevardul Corneliu Coposu a fost oprit de către jandarmi. Aceștia au pus un microbuz de-a latul bulevardului Corneliu Coposu, cerând coloanei de câteva sute de manifestanți să se întoarcă în Piața Mare pe strada Gheorghe Lazăr. Agitați de un tânâr vânzător de ziare, care s-a erijat într-un fel de lider, câțiva dintre protestatari au început să strige împotriva jandarmilor, îndemnând chiar la răsturnarea microbuzului. După aproximativ 10 minute, protestararii în cauză s-au liniștit și s-au întors în Piața Mare. Reacția lor este de neînțeles din moment ce, la intrarea pe bulevardul Corneliu Coposu, coloana scanda ”Jandarmeria, jos pălăria!”

protest jandarmi blocheza coposu

Actualizare 19:10 Fără un lider asumat, coloana de manifestanți a ieșit de pe Nicolae Bălcescu și a trecut de hotelul Continental Forum, intrând pe bulevardul Andrei Șaguna. Poliția și jandarmii au intervenit, cerând protestatarilor să se întoarcă în zona pietonală a centrului istoric. Coloana a acceptat - inițial - indicațiile autorităților, dar o parte a decis să înainteze pe bulevardul Corneliu Coposu, în timp ce altă parte a protetatarilor s-a întors în Piața Mare.

Actualizare, ora 19:00

Până la această oră s-au strâns peste 2000 de sibieni. După ce s-au adunat în Piața Mare, s-a format o coloană, care a plecat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nu înainte de a se roti în piața centrală a Sibiului. Nu există un conducător asumat al protestului de astăzi și nici nu se cunoaște programul manifestației deoarece acțiunea de protest nu a fost înregistrată la Primăria Sibiu.

Actualizare, ora 18.40

Numărul celor care au ajuns în Piața Mare a trecut de 500. Se strigă ”Guvern de hoți și de mafioți” și se cere demisia Guvernului Tudose.

știrea inițială:

Peste 400 de sibieni s-au strâns în această seară, în Piața Mare, pentru a protesta împotriva Guvernului Tudose. Principalul argument pentru care sibienii ies din nou în stradă ține de Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei”, care a ajuns în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. ”Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor dedicate protestelor din această seară. Pe lângă acest motiv, sibienii ieșiți în această seară, nemulțumiți de starea generală a societății. ”Am ieșit a rezista pentru dreptate și adevăr. De 28 de ani, țara e mâncată și furată. Și în datorii este băgată de hoți și mincinoși”, a scris un sibian pe pancarta cu care a ieșit în Piața Mare.

23335859_1662875287068776_1892949884_o

Câțiva tineri au scandat pentru câteva minute sloganul ”Am venit în piață / Să radem o mustață”, cu trimitere directă la liderul PSD, Liviu Dragnea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

91 comentarii

B

Acum 5 ani

PSD, ciuma rosie!
Raspunde

sibianul

Acum 5 ani

Nu comentez daca e bine sau nu ca au iesit la protest. O singura curiozitate am: cine e dl. Doru Apostol, cu ce se ocupa inainte de aparitia miscarii "rezist" , ce pregatire intelectuala are, cu ce s-a ocupat intre protestele din februarie si cele de miercuri cand cu sosirea cu Dragnea? Daca intr-adevar credeti in democratie, sunteti curajosi, cinstiti si drepti o sa-mi raspundeti...
Raspunde

Bobo

Acum 5 ani

Nu ati facut decat sa aratatii lumii indiferenta cu care ati tratat alegerile parlamentare si acum sariti de cur in sus ca nu va convine cine a iesit si ce face. Daca v-ar fi fost verificate buletinele la intrarea in Piata Mare, sa participe la protest doar cei ce au fost intr-adevar la vot nu ati fi fost nici 500 de oameni. Miseii si banditii trebuie inlaturati democratic, prin vot, nu in strada prin strigate de disperare. Nu am vazut nici o manifestare pt respectarea referendumului pt votul uninominal si 300 de parlamantari, votat democratic ! Ne meritam soarta, uitam repede !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Silvian Somfalean

Acum 5 ani

Soros, te iubim Da-ne bani sa cheltuim!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Wtf

Acum 5 ani

Daca ai sange in Instalatie, vino in piata si spune asta... Dar esti doar un postac umil, tare in spatele tastelor , acasa la caldura!!! Din cauza infectiilor ca tine e tara asta unde e. Fuck you, donk!
Raspunde

daniela

Acum 5 ani

cersetorule
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

z

Acum 5 ani

Pot sa fac pariu ca din aia 400, 350 habar nu au de ce au iesit, doar ca este cool sa iesi la protest, sa fi vazut ca te implici chiar daca esti total pe langa. Asa e intotdeauna.
Raspunde

Iancu

Acum 5 ani

Ce cap de guma.....
Raspunde

Vlad

Acum 5 ani

Sunt atatea lucruri pentru care orice om normal ar trebui sa fie in strada incat efectiv nu gasesc nimic mai penibil decat sa stai in casa si sa comentezi negativ la adresa celor care o fac.
Raspunde

Wtf

Acum 5 ani

Fac pariu ca esti un asistat social dependent de zaharul si orezul de la PSD, si primesti 2 lei pe postare, pentru ca postarile tale chiar Sunt de 2 lei...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

rezist 2

Acum 5 ani

circulati, circulati mergeti ma oameni buni pe la casele voastre ca sunteti penibili!
Raspunde

Redciuma

Acum 5 ani

Ti-ai dezlipit buzele de pe fesele lui Dragnea??
Raspunde

Nicu sb

Acum 5 ani

@z pun pariu ca tu crezi la randul tau ca esti foarte cool ca ai scris chestia asta si sa judeci oameni care ies pentru tine prostalaule
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

z

Acum 5 ani

Nu e cool sa vezi lucrurile astea si sa le mentionezi, e doar normal. Dar un semidoct cu un complex de superioritate nu va intelege asta niciodata.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Fortza PSD !!!

Acum 5 ani

Hai cu Ordonanta 13 !
Raspunde

Alzara

Acum 5 ani

Jos psd
Raspunde

brudunca

Acum 5 ani

Panalaceoraimitingcavreausastrigsiioceva???
Raspunde

Gelu

Acum 5 ani

"Rezist" este brandul lui George Soros, care pe unde si-a last amprenta numai nenorociri a adus. Asta este ciuma rosie reala. Marxist culturala de data asta ca marxismul economic a dat gres, dar tovarastii nu se lasa. PSD/ALDE sunt doar niste hoti penali de inspiratie fanariota care le faciliteaza neo bolshevicilor accesul la putere prin propriile abuzuri si lipsa crasa de compenta politica si economica. Apropos... stie cineva cu cit plateste Soros ora de educatie civica cu manifestari stradale? Tocmai si-a deschis larg baierile pungi cind a donat recent fundatiei lui " Open Society"18 Milliarde de dollari. Acum ca au crescut fondurile substantial, ar trebuii sa vedem mai multe cozi de topor si habauci in strada care demonstreaza fare sa stie prea bine pentru ce si care sunt implicatiile politice. Rusine lor !!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

#PSD REZIST

Acum 5 ani

PSD SCOATETI SI VOI OAMENII IN STRADA !!! SUNTEM F MULTI CEI CARE V-AM VOTAT SI VA SUSTINEM IN CONTINUARE .
Raspunde

...

Acum 5 ani

aia nu pot iesi in strada ca asteapta postasul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

revoltatul

Acum 5 ani

Cine este seful jandarmeriei din Sibiu? E venit cumva din alt judet? Cauta sa faca o provocare? Stie care este scorul alde psd la Sibiu????
Raspunde

Silvian Somfalean

Acum 5 ani

2000 de peraoane am avut la nunta in Jina, si n-au venit cu mana goala! 2000 de oi are cel mai sarac oier de la noi din comuna. Credeam ca soros poate mai mult, m-am inselat grav...
Raspunde

...

Acum 5 ani

mai taci fraiere. tu nici nu stii cat se cinsteste la o nunta in jina. si in juna nu-s toti oieri. mai sunt si baiesi, socotiti un fel de tigani ai jinarilor, asa ca tine.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

apostol

Acum 5 ani

...si iata ca iarasi s-a adunat prostimea.Niciunul nu stie pentru ce a venit in P-ta Mare.Cei din fata poate fi identificati si amendati daca mitingul s-a facut fara autorizatie.
Raspunde

yoy

Acum 5 ani

de unde stii ca nu stiu pentru ce au iesit? aaaaaa, presupui cum presupune ciuma rosie ca ni se poate pune pumnul in gura
Raspunde

Cuie Molos

Acum 5 ani

s-au reintors zilierii de pe vasele de croaziera, la prosteste.
Raspunde

yoy

Acum 5 ani

cred ca tu deja inca nu sti cum e sa fii innecat de proprii tai conducatori. ori esti retardat, ori esti beneficiar al "produselor" lor. ca romanii de rand clar n-au niciun beneficiu, ba din contra...
Raspunde

Coy necoborat

Acum 5 ani

Romani, aducetiva-ti aminte ce spunea Avram Iancu: "PSD-ul e definitia iubirii de patrie, de neam si de traditii, e garantia si stindardul luptei impotriva cotropitorilor straini care ne fura glia strabuna! Esti roman, deci esti PSD-ist!"
Raspunde

PSD ciuma castravete!

Acum 5 ani

Nu se mai poate asa ceva, propun sa trecem la un alt nivel cu protestul! Fiecare sa aiba la el jumatate de litru de benzina si sa ne dam foc la un semn! O data la 5 minute sa ne dam foc unul din noi, pana vor face ce le zicem sa faca! As incepe eu, dar sunt plecat din tara momentan!
Raspunde

Toti o apa si un pamant

Acum 5 ani

http://www.economica.net/mobile/intalnire-decisiva-azi-la-guvern-licita-ii-la-autostrazi-de-17-miliarde-de-lei-in-pericol-sa-fie-anulate_145714.html Cat timp romanii se ceartă cu romanii la indemnul partidelor aligenilir de dupa lovitura de stat 1989, firmele străine castiga si ce câștig nemeritat exemplu austriecii au defrisat padurile, acuma se ceartă cu americani si francezi pe alt ciolan : http://www.economica.net/mobile/intalnire-decisiva-azi-la-guvern-licita-ii-la-autostrazi-de-17-miliarde-de-lei-in-pericol-sa-fie-anulate_145714.html Toate partidele aceeasi ALOGENI străini care cauta dezbinare, chiar nu suntem instare sa nu ne mai lasam pacaliti ca Islanda 2009.
Raspunde

abc

Acum 5 ani

dintre toate comentariile pe care leam citit mi se pare ca acest indivit cu numeleSilvian Somfalean este cel mai rdus cu glia stramoseasca si cu religia parca traieste si acum ca inainte de 89-noua cind nu aveai acces la stir si doar o ora seara sal vezi pe Ceausescu cu stirile si realizarile facute.
Raspunde

Silvian Somfalean

Acum 5 ani

Si daca sunt comunist inseamna ca nu am dreptul la o parere? Sau doar a ta e buna, sorosistule? Au intrat banii sau faceti un protest si pentru asta?!
Raspunde

Shaorma cu de toate!

Acum 5 ani

De curiozitate, cand Basescu si cu PDL ( acum PNL) au inchis spitale, au taiat salarii si pensii si au marit TVA cu 5%, unde era multimea asta atat de #rezistenta? Cand Ministrul Monica Macovei a modificat peste noapte 128 de articole din codul penal ca sa poata sa isi faca jocul Base +PDL, de ce nu au iesit in strada? Daca imi amintesc eu bine, pe la TV, PDL triumfa atunci si PNL facea spume si uite frate cum se pupa acum! PNL=MAFIE PSD=MAFIE ALDE=MAFIE PMP=MAFIE FDGR=MAFIE UDMR=MAFIE
Raspunde

Helloween

Acum 4 ani

USR = SRI = MAFIE !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus