Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

Fără băuturi alcoolice în timpul meciurilor: „Alcoolul e catalizator pentru comportamente agresive”

Fără băuturi alcoolice în timpul meciurilor: „Alcoolul e catalizator pentru comportamente agresive”

Un local de lângă Sala Transilvania nu mai servește băuturi alcoolice clienților, în orele în care în zonă se desfășoară evenimente sportive. Asta pentru că o lege interzice consumul de alcool în perioadele cu meciuri fie de baschet sau de fotbal, pe toată raza și pe toată durata desfășurării evenimentului respectiv.

Dacă până acum la PlayOff se mai servea bere din când în când în timpul vreunui meci, după mai multe controale ale Poliției Locale, proprietarul barului a încetat să mai servească orice fel de alcool.

„Am primit un document prin care ni se interzice servirea băuturilor alcoolice în timpul meciurilor de baschet sau fotbal, dar nu știm exact care sunt băuturile interzise și care este raza pe care nu se servesc. Înțeleg care este scopul interdicției – mai vin galerii mari la meciuri și evident că e destul de periculos să servești băuturi alcoolice înainte de un meci, dar la omul care nu se duce la meci? Ce îi spun? Cum îl refuz? Afacerea noastră nu e afectată, pentru că de obicei la evenimentele sportive vin oricum destul de mulți oameni și de când s-a închis barul din Sala Transilvania, oamenii vin la noi să bea un suc, o apă. Noi respectăm legea. Deși nu știm dacă berea e considerată băutură alcoolică sau aliment având în vedere că ea are doar 5% concentrație de alcool și e foarte greu să te îmbeți dintr-o bere”, explică Radu Cristian, proprietarul localului PlayOff.

Suporterii nu văd în această interdicție o problemă. Ba mai mult, spun că ar reduce numărul scandalagiilor.

„E mai bine așa, sincer să fiu. Nu o singură dată am avut probleme cu suporteri beți care au făcut scandal în timpul vreunui meci de baschet și care ne strică imaginea. Suntem o galerie serioasă și nu ne plac cei care fac probleme. Evident că mai sunt și unii care fac gălăgie fără să fi consumat alcool, dar au fost și unii care miroseau a alcool de la un kilometru. Putem să bem și un suc sau o bere fără alcool înainte de meci”, spune Cristian, un suporter care se oprește mereu la PlayOff înainte de meciuri.

„Mi se pare o idee destul de bună, există mulți oameni care își manifestă <<iubirea>> pentru o echipă în moduri care lasă de dorit și alcoolul e un catalizator pentru astfel de comportamente agresive. Așadar, să nu se mai consume alcool în perimetrul stadioanelor și arenelor sportive poate să fie un lucru pozitiv”, a mărturisit și Andra, iubitoare de baschet care frecventează Sala Transilvania.

„Am aflat și eu de această inițiativă la ultimul meci al echipei, cel cu Timba Timișoara, când un prieten a cerut o bere și a fost refuzat pe motiv că nu se mai servește alcool înaintea și în timpul partidelor. Din punctul meu de vedere, treaba asta cu băutul de alcool înainte de a merge la un meci, mai ales de baschet, care este un sport unde merge un public mai educat decât la alte sporturi, ține de educația fiecăruia. Da, cred că este o inițiativă bună pentru ca unii suporteri să nu mai fie tentați să consume alcool înainte de meciuri, dar pe de altă parte în acest bar merg și oameni care nu participă la baschet și probabil se arată deranjați de această decizie. Pe mine, personal, această lege nu mă afectează și da, pentru educarea publicului, este binevenită”, spune Andreea, suporter al echipei CSU.

Proprietarii de localuri care activează în perimetrul sălilor de sport primesc înainte de evenimentele sportive și o notificare de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu. Atașăm AICI o astfel de notificare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, sa înțelegem ca drept răzbunare, "ayatolahul" Dr. Agnea pregătește trecerea norodului la mahomedanism?....
Raspunde

isprost

Acum 5 ani

La meciurile de baschet din USA se poate servi bere (in pahare din plastic), in sala. La fel si la meciurile de fotbal din Anglia. Pentru recalcitrantii din baruri/cluburi, trebuie sa existe persoane angajate tocmai pentru a preveni actiunile reprobabile ale acestora.
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

Nu e problema, ca oricum era scumpa bautura acolo. Asta e, de acum bem bine inainte de meci.
Raspunde

McD

Acum 5 ani

Asta tine de educatie si de limitele acceptate...de exemplu oriunde in Germania poti servi bere inainte, pe durata sau la incheierea jocului sau evenimentului sportiv cu conditia sa nu deranjezi spectacolul si spectatorii, daca ajungi in starea aceasta poti spune adio calitatii de suporter sau spectator pentru mult timp...e simplu daca are cine sa verifice aplicarea legii fara exceptie...dar la noi, e cale lunga, chiar imposibila, asa ca mai bine interzicem, egal ce...daca un prost arunca pe teren cu bricheta sau cu sticla de apa chiar si de 0,5l , nimeni nu mai are voie cu brichete sau sticle cu apa in incinta stadionului, daca altul sare gardul de protective din jurul terenului, aducem 200 de guarzi ca sa faca curatenie, chiar daca evenimentul a fost singular...lipsa educatie, lipsa civilizatie, lipsa respect...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus