Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Restanțieri la vaccinare: peste 2000 de copii nevaccinați împotriva rujeolei, la Sibiu

Restanțieri la vaccinare: peste 2000 de copii nevaccinați împotriva rujeolei, la Sibiu

Direcția de Sănătate Publică Sibiu anunță că în ciuda faptului că stocul de vaccin ROR (rujeolă, oreion, rubeolă) cuprinde 6.528 de doze, mai sunt încă foarte mulți restanțieri. Ultimul raport efectuat de specialiștii DSP arată că 2.143 de copii nu au fost încă vaccinați împotriva rujeolei.

Acesta nu este singurul vaccin la care există restanțieri. La vaccinul tetravalent (difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită), sunt înregistrați 1.649 de restanțieri, iar la hexavalent (difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, boli determinate de Haemophilus Influenzae, Hepatita B) sunt 1.622 de copii care nu au fost vaccinați.

Un număr mai mic de copii restanțieri este înregistrat la vaccinul hepatitic B pediatric, respectiv 817 tineri, iar la BCG (vaccinarea nu împiedică infectarea, ci progresia către boală, reduce riscul de îmbolnăvire pentru formele grave de tuberculoză, precum Meningita tuberculoasa și Tuberculoza miliara, dar și pentru contacții din focare) mai sunt doar 112 restanțieri.

În ceea ce privește stocurile disponibile, acestea sunt după cum urmează:

- hepatitic B pediatric: 2.551 doze;

- BCG: 17.600 doze;

- hexavalent: 1.145 doze;

- ROR: 6.528 doze;

- tetravalent: 1.950 doze.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus