Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

38 de zile până la Crăciun, dar ce facem în acest weekend?

38 de zile până la Crăciun, dar ce facem în acest weekend?

Chiar dacă Târgul de Crăciun va fi în centru atenției, asta nu înseamnă că nu sunt și alte evenimente pentru care merită să ieșim din casă, precum concertul iubitei cântărețe Andra, târg de dulciuri, spectacole de teatru și balet.

Vineri, 17 noiembrie

În Piața Mică, începând cu ora 10:00, se va desfășura festivalul „Sibiu, dulce Sibiu”, care este un eveniment cultural-gastronomic ce își propune promovarea deserturilor de calitate.

Începe cea de-a 11-a ediția a Târgului de Crăciun, în deschiderea căruia va cânta Radu Nechifor și Ozana Barabancea, începând cu ora 19:00. Această ediție reunește peste 90 de expozanți din țară și străinătate, iar conceptul de iluminat presupune o proiecție pe toate clădirile din Piața Mare. Târgul se va încheia pe 26 decembrie/3 ianuarie.

targ-craciun-19

La Teatrul Gong, cei mici vor putea privi Magia baloanelor de săpun, care începe la ora 17:00. Durata spectacolului va fi de o oră, iar prețul biletului este de 35 de lei.

La Teatrul Național Radu Stanca va fi pusă în scenă piesa de teatru RUG, bazată pe romanul lui György Dragomán, care prezintă povestea unei fete orfane care, la două luni după căderea regimului comunism în România, este luată de la internat de către o necunoscută care se prezintă ca fiind bunica ei. Piesa începe la ora 19:00, iar prețul unui bilet este de 20/15 lei.

Rug_D_Dumitru

Începe evenimentul „Degustare muzicală”, care este de fapt o serie de evenimente ce își propun să promoveze țări, regiuni, îmbinând muzica cu bucătăria. Este vorba de călătorii muzicale și degustări din Turcia, Liban, Germania, Italia, Africa de Sud, Belgia, Cuba, Israel, Grecia sau România. Prima pe listă este Turcia, iar degustarea va avea loc la Syndicat Gourmet, începând cu ora 19:00.

La Casa de Cultură a Studenților va avea loc spectacolul „Tradiții”, care este o sărbătoare a dansului, a muzicii și valorilor tradiționale. Evenimentul începe la ora 19:00, la Sala Thalia.

Sâmbătă, 18 noiembrie

Festivalul dulciurilor sibiene continuă în Piața Mică începând cu ora 10:00. La Teatrul Gong vor fi ateliere „de meșterilit”, coordonate de Aurelia Călinescu, de la ora 10:00 și unul de la 12:00. Aceste ateliere sunt recomandate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Tot aici, de la ora 18:00 , va fi pus în scenă spectacolul „Scufița Roșie”, în varianta regizorului Diego Aramburo.

Ateliere Gong

La Sala Thalia poate fi urmărit spectacolul de balet: Recolta (dans contemporan), Poveste despre suflet. Poveste despre trup (balet neoclasic), Swaraj (dans contemporan). Spectacolul va dura o oră.

Campania naţională de informare şi promovare „Alege oaia” ajunge pe 18 şi 19 noiembrie la Sibiu, anunță Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu. Deschiderea evenimentului va avea loc la Shopping City Sibiu, în zona intrării hypermarket-ului Auchan sâmbătă, și se va desfășura în 18 si 19 noiembrie 2017, între orele 11,30 și 17,00 . În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea degusta, gratuit, mâncăruri tradiţionale din carne de oaie. Tot acolo, Shopping City își sărbătorește cea de-a 11-a aniversare cu un concert Andra, de la ora 20:00.

alege oaia

La Teatrul Radu Stanca începe evenimentul „Ziua Spectatorului”, care constă în întâlniri organizate între spectatori și responsabilii cu selectarea spectacolelor, în cadrul cărora vor discuta despre teatru și dans, împărtășindu-și experiențele din sălile de spectacol. Participanți în cadrul evenimentului: CapoTrave/Kilowatt Festival – Sansepolcro (IT), Bakelit Multi Art Center Budapest (HU), Domino – Zagreb (HR), LIFT – London (UK), Tanec Praha – Prague (CZ), Teatrul Național „Radu Stanca" – Sibiu (RO), York Theatre Royal – York (UK). Tot aici, va avea loc piesa de teatru „Încurcă-i, drace!”.

Duminică, 19 noiembrie

Este ultima zi în care puteți degusta deserturile cele mai bune din Sibiu, începând cu ora 10:00. La Teatrul Gong se repetă spectacolul „Scufița Roșie”, în care regizorul Diego Aramundo a redat cât mai simplu diferitele etape ale parcursului personajului principal. Prețul unui bilet este de nouă lei și începe la ora 11:00.

La Sala Thalia va avea loc un spectacol-coupe de dans contemporan: „Când întunericul devine lumină” și „Șapte pitici singuratici într-o zi de iarnă”, de la ora 19:00.

La Teatrul Național „Radu Stanca” se va pune în scenă comedia „Îmi place cum miroși!”, în care este vorba de un triunghi amoros. Spectacolul regizat de Șerban Puiu va începe la ora 19:00, iar prețul unui bilet este de 20/15 lei.

-de Bianca Voșloban

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 6 ani

eu as dansa un csardas cu bunica fodor si cu junele rezvan in piata mare sau in parc linga statuia nepusa a lui AVRAM IANCU,ca probabil ca no fost roman
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus