Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

„Marița” în premieră națională la Teatrul „Gong”. De Ziua României

„Marița” în premieră națională la Teatrul „Gong”. De Ziua României

Premiera națională a lungmetrajului „Marița” va avea loc de ziua României, la Teatrul Gong. Regizat de Cristi Iftime, filmul îi are ca protagoniști pe Adrian Titieni, Alexandru Potocean și Bogdan Dumitrache și se va relua de asemenea, sâmbătă, 2 decembrie și duminică, 3 decembrie, de la orele 19:00. Proiecția de duminică va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, avându-l ca invitat special pe actorul Alexandru Potocean.

„Marița” – lung metrajul de debut al regizorului Cristi Iftime a câștigat marele premiu al juriului Fedeora în secțiunea „East of West” a Festivalului de Film de la Karlovy Var. Lungmetrajul a convins criticii europeni prin „simplitatea regiei cestei opere de debut, concentrată pe viața de fiecare zi a unei familii ai cărei membri, deși sunt despărțiți după divorțul părinților, atunci când se întâlnesc, se bucură în mod spontan de energia pozitivă care își face loc în viața lor”.

Lungmetrajul a mai fost premiat, de asemenea, în secțiunea lungmetraj în cadrul ediției din acest an a Festivalului Anonimul. „Marița” este un road-movie emoționant cu un tată și un fiu ale căror povești spumoase surprind tragicomicul existenței. Sătul de propriile probleme de cuplu, lui Costi (Alexandru Potocean) i se face brusc dor de poveștile tatălui său, așa că se hotărăște să treacă pe la el.

MARITA_photo credit Luchian Ciobanu_1

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuție pe actorii Adrian Titieni, Alexandru Potocean, Lucian Iftime, Bogdan Dumitrache, Victor Cociaș, Andrei Huțuleac și Ana Ciontea. Scenariul a fost scris de Ana Buja și Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoș Apetri, designer de costume Alexandra Alma Ungureanu, machiajul Maria Andreescu, scenografia Mălina Ionescu, iar sunetul a fost semnat de Dan - Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru. Producători Ada Solomon și Radu Stancu.

Filmul are o durată de 100 de minute și nu este recomandat celor sub 12 ani. Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri – vineri 11:00 – 18:00, sâmbăta 10:00 – 18:00, duminica 10:00 – 14:00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%. Acest spectacol este recomandat tinerilor cu vârsta peste 10 ani.

Foto: Luchian Ciobanu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus