Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Concurs de canari cântători în Cisnădioara. Cine cântă cel mai bine în jumătate de oră

Concurs de canari cântători în Cisnădioara. Cine cântă cel mai bine în jumătate de oră

Canari din toată țara, dar și din alte șase țări europene, se strâng joi în Cisnădioara la concursul anual de canari cântători. Arbitrul competiției din acest an va fi un austriac, și va avea ales cei mai cântători canari. Păsările intră în concurs în formaţii de câte patru, şi primesc puncte dacă reuşesc să cânte cât mai frumos timp de jumătate de oră. Punctajul este cu atât mai mare, cu cât reușesc să se sincronizeze și să formeze un cvartet.

Concursul datează din 1991 și de atunci competiția se desfășoară an de an la Pensiunea Elimheim. ”Îi așteptăm pe sibieni la concurs, pentru că este ceva deosebit, nu te întâlnești în fiecare zi cu așa ceva. Vom avea canari din țară, de aici sunt 38 de participanți, dar și din străinătate. Vor veni concurenți din Ungaria, Serbia, Bulgaria, Olanda, Austria și Germania. Având competitori din aceste țări, i-am spus concursului «Cupa Dunării», pentru că există canari din toate țările pe unde trece acest fluviu”, spune președintele Clubului Național al Crescătorilor de Cântec Roller din România, Ilie Chidu.

Competiția începe de vineri, însă rezultatele vor fi prezentate sâmbătă după-amiază, în funcție de jurizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Mno ghine mah, Intrebatz shi vuoi ca sa v-aflatz in traba! Pah mai ghini ca "privighetorile" trandafirii cin' poa' sa cânte, ca eshtia-s cantechaci din tata-n hiu, cu munca stau mare rau....
Raspunde

Puliamisch

Acum 6 ani

..kommen die Pachiarussen nach Michelsberg zurueck ?
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Daca aduceau arbitru un rusnac de la KGB cintau o saptamina indiferent de citi erau in grupa.Daca austriacul e originar din Braunau am Inn,si-i in putere,se schimba treaba.Dl Chidu,daca n-o dat Willem-Alexander un decret tendentios Dunarea curge tot ca pe vremea dacilor.Prin Olanda,in special prin Amsterdam, curge berea Amstel.Nu-i buna da'i scumpa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus