Luni,
29.04.2024
Partial Noros
Acum
21°C

IPJ Sibiu: 75 de permise reținute, într-o săptămână

IPJ Sibiu: 75 de permise reținute, într-o săptămână

În perioada 13 – 19 noiembrie, polițiștii sibieni au verificat aproximativ 700 de autovehicule, au constatat 13 infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 75 de permise în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Acțiunile IPJ Sibiu s-au desfășurat pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: indisciplina pietonilor, viteza excesivă sau neadaptată și neacordarea de prioritate, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Cele mai multe infracțiuni au fost cele de conducere sub influența alcoolului și/sau fără permis, iar cele mai multe permise de conducere, 32, au fost reținute șoferilor care au efectuat manevra de depășire neregulamentară.

În ceea ce privește încălcarea regimului legal de viteză, 273 de conducători auto au fost sancționați contravențional, în cazul a șase dintre aceștia fiind aplicată și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

52 de pietoni, 12 bicicliști și 10 căruțași au primit sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale specifice în circulația pe drumurile publice.

În total, pe parcursul celor șapte zile, polițiștii au aplicat 770 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 157.000 de lei.

Activitățile polițiștilor sibieni s-au derulat în sistem integrat pe raza întregului județ, iar în ziua de sâmbătă, 18 noiembrie, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au colaborat cu polițiștii din județul Brașov în cadrul unei acțiuni tip CASCADĂ pentru depistarea șoferilor care calcă excesiv pedala de accelerație.

Activitățile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere continuă și în perioada următoare, o atenție deosebită acordându-se celor care conduc cu viteză excesivă sau sub influența alcoolului, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

bondica abumeyangu

Acum 6 ani

a-ti iesit la facut planul tarifar impus de PSD gunoaielor.Nu stiu ce tot preveniti ca numarul accidentelor din judet este in contiunua crestere rahatilor.Militieni prapaditi si corupti..
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Au incercat sa-mi retina si mie permisu'.Teapa! L-am imprumutat acum o luna,pentru 90 de zile, unui coleg de-al fraierului! Sa vedeti ce fata a facut cind i-am spus !!
Raspunde

vasile

Acum 6 ani

nu stiu voi, dar eu n-am mai vazut masina de pulitie prin oras de ani de zile. Pe DN-uri in boscheti....
Raspunde

apostol

Acum 6 ani

Putine permise retinute si amenzi date fata de cate nereguli se comit,atat in oras cat si in afara localitatilor.Mai mult accent sa se puna pe folosirea telefonului in timpul mersului.
Raspunde

Ioan

Acum 6 ani

De asta se circula extrem de periculos si ofensiv in Romania ! Ar trebui sa retina 75 de carnete pe zi !!! Dar e greu ... Sunt curios cate amenzi s-au dat pentru nesemnalizarea schimbarii directiei de mers , pentru ca se vorbeste la telefon !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus