Joi,
02.07.2020
Cer Senin
Acum
27°C

eMobility. Echipa din Sibiu care dezvoltă o bicicletă electrică unică în lume

23 Noiembrie 2017 11:24

eMobility. Echipa din Sibiu care dezvoltă o bicicletă electrică unică în lume

Reprezentanții din România ai companiei Continental anunță că, începând de anul viitor, vor fi puse în vânzare biciclete electrice al căror motor are o tehnologie unică în lume. Acest motor este dezvoltat de echipa eMobility, din cadrul Continental Sibiu.

Motorul electric de 48 de volți dezvoltat la Sibiu va avea două variante, denumite 48V Revolution și, respectiv, 48V Prime. „48V Revolution este primul motor pe bicicleta de 48V, cu o transmisie automată fără trepte, complet integrată, cuprinsă într-o unitate multifuncțională de acționare. Cu unitatea de antrenare 2-în-1 și transmisia planetară variabilă continuă (CVP) cu un raport de rază de acțiune de 380%, 48V Revolution stabilește un nou standard în sistemele integrate de biciclete electronice, rezultând o plimbare complet automată fără probleme“, descriu cei de la Continental într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului. Cea de-a doua variantă de motor a tehnologiei denumită eBike 48V poate fi folosită cu bicicletele electronice convenționale, fiind motorul botezat 48V Prime. Comenzile pentru cele două tipuri de motoare pot fi făcute începând de anul viitor.

„Echipa eMobility din Sibiu lucrează la dezvoltarea conceptului din punct de vedere mecanic, software și electronică, precum și testarea lui la nivel de componente și sistem. De asemenea, echipa din Timișoara implicată în proiect este responsabilă pentru dezvoltarea modulului software pentru controlul treptelor de viteză (mod automat și manual)“, amintesc reprezentanții companiei Continental România.

motor ebike 2 foto Continental

Tehnologia eBike 48V este una revoluționară, susțin reprezentanții companiei germane. „Un singur suport de unitate de acționare unificat (adaptor cadru) poate fi aplicat la 48V Prime, precum și 48V Revolution. Acest lucru permite constructorilor să utilizeze același design al ramei, cu aceeași poziție a axului inferior, pe bicicletele 48V Revolution și 48V Prime. Ambele sisteme noi sunt compatibile atât cu sistemul Continental Belt Drive, cât și cu lanțurile tradiționale“, mai arată sursa citată.

Primii producători de biciclete care vor folosi motoarele dezvoltate la Sibiu sunt germanii de la Cycle Union, urmați de cei de la TechniBike. „Noua tehnologie eBike 48V, combinată cu un motor integrat și o transmisie fără trepte automată, este un pas logic și necesar în evoluția e-bike-ului. Continuarea integrării și transferului know-how-ului de la Continental în viitoarele concepte pentru modele de biciclete electronice ce urmează să apară este o necesitate pentru a furniza biciclistului siguranța și confortul cerut“, declară Jörg Malcherek, responsabil pentru sistemele Bicycle Systems din Continental. Compania construiește în prezent o rețea globală completă pentru asistență și service post-vânzare pentru motoarele electrice dezvoltate la Sibiu.

Sursa foto: Continental Corporation

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

DD

Acum 2 ani

Nu te mai minuna asa. Nu sunt primii care fac asa ceva. In Germania sunt cel putin 3 producatori de astfel de sisteme cu motoare mai speciale. Nu a reinventat Contionental motorul electric. Trebuie sa stii ca PR si Marketinkul conteaza mult. Iar celalalt aspect este pretul. Sa vad cati romani ar fi dispusi sa cumpere o bicicleta electrica care porneste de la minim 2500E. (ma refer la modele agrementate in CE si facute de firme serioase care respecta regulile impuse, deoarece sunt si sisteme aftermarket facute prin China) Modelul cu motor "revolutionar", transmisie automata cu curea si probabil cadru de aluminiu va sari probabil peste 4000E.
Raspunde

idgaf

Acum 2 ani

Fain! daca ar si iesi la preturi decante ...ar fi si mi fain.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus