Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

FDGR se alătură inițiativei USR: fără penali în funcții publice

FDGR se alătură inițiativei USR: fără penali în funcții publice

Adunarea Reprezentanţilor FDGR a decis să se alăture iniţiativei Uniunii Salvaţi România, referitoare la organizarea unui referendum care să interzică accesul în funcțiile publice a persoanelor condamnate la închisoare.

Decizia FDGR a fost luată în cadrul ședinței din ziua de 24 noiembrie, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului. „Adunarea Reprezentanţilor FDGR a decis să se alăture iniţiativei USR, care a invitat organizaţiile societăţii civile să adune semnături pentru a putea iniţia un referendum pentru revizuirea Constituţiei în vederea introducerii unui articol care să prevadă că nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi prin hotărâri judecătoreşti definitive la pedeapse cu închisore pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie. FDGR recomandă, deci, membrilor şi simpatizanţilor săi, să semneze listele pentru a putea iniţia referendumul, fiind necesare 500.000 semnături”, este îndemnul formațiunii care conduce Sibiul, în acest moment.

USR a anunțat la începutul acestei luni demararea campaniei de strângere de semnături pentru inițierea unui referendum care să ducă la modificarea Constituției. Președintele USR, Dan Barna, arăta că țara noastră nu poate deveni un stat european, până când chestiunea accesului a funcțiile publice a persoanelor condamnate penal nu este rezolvată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

brudunca

Acum 5 ani

Perfect! Dar referendumul trebuie sa mai contina ceva: " nu pot fi validati in functii publice acele persoane ce nu pot justifica averea" Hai sa facem o treaba buna!
Raspunde

FDGR = O

Acum 5 ani

S-a mai facut un referendum vis-a-vis de numarul parlamentarilor; a tinut cineva cont? De ce n-a reclamat asta FDGR? Cine mai crede sau se mai duce la vre-un referendum? Praf in ochi pentru prosti...
Raspunde

electoratul pacalit

Acum 5 ani

Ei vorbesc de penali care si-au redobandit niste proprietati pe cai ilicite?!
Raspunde

Nicolae

Acum 5 ani

Sașii se cred așa corecți?Ei au fost protejați,dar pe viitor pot fi anchetați și nu sunt ușa de biserica?Actuala conducere a DNA nu ia deranjat până în prezent desi e cazul sa se facă niște verificări mai ales la Primăria Sibiu,acolo sunt multe în neregula mai ales cu Terenurile!
Raspunde

!

Acum 5 ani

Ce P. mea stii tu despre Sasii, ,idiotule ? Mai mult ca zero, dar dai din bot Oltene
Raspunde

Marcovici Rodica

Acum 5 ani

Fara penali in functii publice!
Raspunde

Nicolae

Acum 5 ani

Rodica la ultimul control al Inspecției Judiciare la DNA s au găsit dosare prăfuite prin dulapuri, anumite persoane beneficiază de protecție.Cand ai un sistem judiciar selectiv nu se poate determina cine trebuie sa l elimini din funcția publică?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

DNA

Acum 5 ani

uite la ei ca se cred corecti, vai de capul lor
Raspunde

......

Acum 5 ani

Hoții strigă hotii
Raspunde

Nicolae

Acum 5 ani

Câți SASI sunt la MITING?
Raspunde

Nelu

Acum 5 ani

in orce caz sunt mai cinstiti fata de Multi care fac aici comentarii proaste.
Raspunde

GEO

Acum 5 ani

INCEPETI CU INFRACTORUL DOVEDIT DE O INSTANTA SUPREMA DIN ROMANIA SI EL SI SOTIA LUI,ATUNCI IN ROMANIA O SA FIE LINISTE CAND ACESTI INFRACTORI VOR MERGE UNDE LE ESTE LOCUL.
Raspunde

Tica Lotrean

Acum 5 ani

PSD singurul partid romanesc care este garantul iubirii de glia strabuna si de traditiile acestui popor asuprit de sasi!
Raspunde

electronistul

Acum 4 ani

Acest PSD ""GARANTUL IUBIRII DE GLIA STRABUNA"" oare nu stie ca pe aceasta glie strabuna traiesc cetateni (cateva milioane) care pe langa faptul ca au votat PSD-ul , au votat (printr-un referendum national) si un parlament unicameral cu max. 300 de parlamentari? Intrebarea a fost retorica, dorind sa arat ca demagogia si populismul retoricii PSD-ului este in contradictie flagranta cu averile fabuloase acumulate de capii acestui partid, obtinute prin abonarea la contracte cu statul, sau prin cai oculte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus