Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
8°C

VIDEO Concertul de Crăciun de la Sibiu. Evenimentul ale cărui bilete s-au vândut într-o singură zi

VIDEO Concertul de Crăciun de la Sibiu. Evenimentul ale cărui bilete s-au vândut într-o singură zi

În doar câteva ore au fost vândute toate biletele celei de-a zecea ediții a Concertului de Crăciun susținut la Sibiu de Johann Strauss Ensemble, din Viena.

Puse în vânzare prin intermediul Agenției teatrale de pe strada Nicolae Bălcescu, toate biletele pentru Concertul programat pentru ziua de 13 decembrie 2017 s-au vândut în aceeași zi. Este un fapt obișnuit ca acest concert, care a devenit o tradiție la Sibiu, să aibă loc cu casa închisă, însă în niciun an până acum cererea nu a fost atât de mare, arată organizatorii evenimentului. Tocmai datorită cererii mari de bilete pentru acest eveniment și anul acesta, concertul este transmis în direct, în Piața Mare a Sibiului. Transmisiunea va începe de la ora 19:00 a zilei de miercuri, 13 decembrie 2017.

Instrumentiștii de la Johann Strauss Ensemble sunt ultra-cunoscuți pentru repertoriul care acoperă vaste părți din operele compozitorilor romantici, baroci și așa mai departe. Iar numai cine nu a participat la un astfel de concert nu își poate închipui fiorul dulce-amețitor al momentelor în care arii semnate de Johann Strauss fiul sunt urmate de ”O, ce veste minunată!”.

strauss 2016 (63)

O tradiție de zece ani

În 2007, când Sibiul celebra finalul anului cultural european, instrumentiștii de la Johann Strauss Ensemble cântau în fața a nu mai puțin de 1.300 de sibieni, reuniți în cortul amplasat atunci pe Cazarma 90. Concertul a fost unul care a rămas și în memoria instrumentiștilor vienezi, având în vedere că, în timp ce ei interpretau arii clasice, pe patinoarul amenajat în cort evoluau campioni internaționali ai patinajului artistic. ”Când faci un turneu naţional în România, Sibiul trebuie să fie parte din acest turneu. Am amintiri extrem de plăcute din Sibiu, cum ar fi, de exemplu, cele din 2007, când am interpretat în faţa unui patinoar pe care dansau campioni ai patinajului artistic. Chiar cred că Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și cu siguranță voi continua să-l recomand oamenilor ca obiectiv turistic”, este una din declarațiile lui Russel McGregor, cel care dirijează din poziția de solist, fiind și cel care a condus orchestra de la Palatul Schönbrunn, din Viena. Din 2007 începând, cu excepția unui singur an, cei de la Johann Strauss Ensemble au revenit la Sibiu înaintea fiecărui Crăciun. De multe ori, vienezii au urcat pe scenă alături de alte nume recunoscute precum soprana Romana Beutel, în 2011, sau violoncelistul Adrian Naidin, în concertul din 2012. Un concert aparte a fost și cel din 2013, când pe scenă, alături de orchestra vieneză a urcat și Corul facultății de teologie ”Andrei Șaguna” din Sibiu.
Concertul de Crăciun susținut de Johann Strauss Ensemble este un eveniment înscris pe agenda culturală a Sibiului, fiind finanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei municipiului Sibiu.

Partenerul principal și de tradiție al concertului este Fundația Con-A, evenimentul fiind recomandat de ziarul Turnul Sfatului.

Sponsori sunt HARTING, BRD Groupe Societe Generale, Azets, Clinica Ofta Total, Contempo Cars Sibiu, Therme București, Zacaria Group, Flaro Prod Sibiu, Tondach și Soma.

Partenerii acestui eveniment sunt Magic FM, Magnet CV, restaurantul Pardon, Plastic Pro, Print Atu și florăria Tulipa.

 

russel-iohannn-strauss-2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

melomanul

Acum 4 ani

Imi inchiopui ca va fi plin de snobi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus