Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Conducerea Tursib s-a înțeles cu sindicatul Dumbrava pentru noile salarii

Conducerea Tursib s-a înțeles cu sindicatul Dumbrava pentru noile salarii

La finalul săptămânii trecute Sibiul a găzduit o întâlnire între Federația Națională a sindicatelor din transportul în comun, reprezentativă pentru majoritatea orașelor mari din România, și conducerile companiilor de transport. Tema principală a discuțiilor a fost ce se va întâmpla cu salariile șoferilor de autobuze de la 1 ianuarie 2018, când va intra în vigoare ”revoluția fiscală” aprobată de Guvern.

”Scopul întâlnirii noastre a fost să clarificăm împreună cu managerii din regiile și societățile de transport actul normativ privind transferul contribuțiilor de la angajat la angajator și am reușit să rezolvăm semnarea unui protocol prin care părțile au convenit ca nici un salariat să nu piardă din veniturile nete. Cât privește Sibiul, pot să spun că am vizitat noua bază Tursib și se vede clar că este cea mai modernă din țară. Felicităm salariații pentru tot ceea ce au făcut și în același timp am constatat că zona parcului auto are nevoie de modernizări”, a declarat pentru Turnul Sfatului Mircea Ionescu, președintele Federației Sindicale Transloc, din care fac parte peste 6000 de membri.
Federația Sindicală Transloc Federația Sindicală Transloc

Întâlnirea a fost considerată una productivă inclusiv de conducerea Tursib, care speră să vadă servicii mai bune oferite sibienilor.

”Am căzut de acord să facem modificările necesare, cu respectarea legii, astfel încât netul câștigat de fiecare salariat să rămână cel puțin același pe care îl aveau înainte de trecerea contribuțiilor la angajator la angajat. Prin asta noi sperăm ca gradul de satisfacție al angajaților să fie suficient de mare încât să se reflecte în servicii de calitate oferite sibienilor”, a declarat și Dan Căprariu, directorul general al societății Tursib.
Nu în ultimul rând, liderul de sindicat din cadrul Tursib – Alin Poabar, spune că este pentru prima oară când între angajații societății și conducere există un dialog atât de strâns, deschis și eficient. Ceea ce nu poate fi decât mulțumitor pentru șoferii de autobuze.

”Pentru noi, ca și sindicat reprezentativ în Tursib, credem că toți pașii care trebuiau făcuți i-am făcut, împreună cu federația noastră și împreună cu patronatul. Urmează să vedem până în 20 decembrie dacă acest contract se va semna conform protocolului. Eu cred că angajații din Tursib nu vor avea de suferit. Cât privește contractul colectiv de muncă, vom demara negocierile undeva în luna februarie a anului viitor și vom încerca să mai punem ceva la salariu, astfel încât să ajungem la nivelul care trebuie. Oricum noi suntem restanți din acest punct de vedere. Bază nouă avem, autobuze noi trebuie să vină, dacă reușim să mai punem ceva la salarii eu spun că lucrurile se așează pe un drum normal. Nu am făcut nici un exces, nu am cerut nimic deosebit, ci doar să ajungem la nivelul pieței, adică un șofer de autobuz să ia 2500 de lei, salariu de încadrare”, a declarat pentru Turnul Sfatului Alin Poabar, liderul sindicatului Dumbrava din Tursib.

Alin Poabar Alin Poabar

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/11/23/criteriile-tursib-la-achizitionarea-primelor-zece-autobuze-euro6-pretul-consumul-poluantii-garantia/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus