Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
5°C

200 de pompieri și zece ambulanțe la datorie, în minivacanța de 1 Decembrie

200 de pompieri și zece ambulanțe la datorie, în minivacanța de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, peste 200 de pompieri din cadrul ISU Sibiu vor fi implicați în misiuni specifice, cu scopul atât de sărbătorire a Zilei Naționale, cât și de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor pe timpul desfășurării activităților cu public numeros.

Pe 1 Decembrie, 200 de pompieri din cadrul ISU Sibiu vor  participa la paradele militare organizate în municipiile Sibiu și Mediaș, la activitățile de depunere de coroane și jerbe de flori, dar și la retragerea cu torțe.

Peste 80 de pompieri cu mijloacele tehnice din dotare vor fi la datorie, zilnic, pe timpul minivacanţei de 1 Decembrie, iar alţi 80 sunt pregătiţi să intervină pentru asigurarea misiunilor destinate protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.

Totodată, pentru răspunsul la urgenţele medicale și misiuni de salvare, din cadrul ISU Sibiu vor fi disponibile zece ambulanțe SMURD, care vor asigura primul-ajutor medical calificat, împreună cu o ambulanță de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple și o autospecială pentru descarcerare.

ISU SIBIU reaminteşte principalele reguli de prevenire a incendiilor la unităţile de cazare:

- solicitarea informaţiilor în ceea ce priveşte dotarea structurii de cazare turistică cu mijloace de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, hidranţi interiori, detectoare de fum);

- studierea planului de evacuare în caz de incendiu existent pe partea interioară a uşilor camerelor de cazare;

-identificarea traseelor de evacuare, precum şi a eventualelor butoane manuale de semnalizare a incendiilor;

-informarea personalului existent la recepţii atunci când se identifică blocarea căilor de evacuare sau depozitarea necorespunzătoare a materialelor combustibile;

-se interzice utilizarea instalaţiilor şi aparatelor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii (în situaţia identificării deficienţelor în acest sens, se va anunţa, imediat, administraţia unităţii de cazare);

- respectarea interdicţiei privind fumatul şi utilizarea focului deschis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 477

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus