Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Studenții de la Stomatologie tratează gratuit sibienii. Se pot programa printr-o aplicație

Studenții de la Stomatologie tratează gratuit sibienii. Se pot programa printr-o aplicație

De câteva luni, există o nouă aplicație mobilă utilă, sub numele „Studentist”. Aceasta conectează studenții de la Medicină Dentară din centrele universitare importante din țară și pacienții într-un singur loc. Așadar, sibienii care au probleme dentare pot apela la unul dintre studenții înscriși în aplicație și vor beneficia de un tratament gratuit. Studenții din Sibiu au primit ieri această veste și îi bucură deoarece mereu au avut o problemă în găsirea pacienților pe care să-și formeze mâna.

Deși la început aplicația s-a adresat doar Timișoarei, acum aceasta cuprinde mai multe centre universitare din țară, inclusiv Sibiul. O studentă de la Facultatea de Medicină din Sibiu a auzit de aplicație acum o lună de zile. „Atunci, soțul meu a trimis un email celor de la aplicație dacă își propun să se extindă și pe alte centre universitare, respectiv Sibiu. Am primit feedback înapoi și mi-au zis că da, iar ieri mi-au dat un nou email să-mi spună că funcționează și la Sibiu”, spune Denisa Opriș, studentă în anul VI la Medicină Dentară la Sibiu.

Aplicația se poate descărca din Magazin Play atât de studenții de la Stomatologie, cât și de viitorii pacienți. În procesul de înregistrare utilizatorul specifică pentru care categorie optează și orașul pentru care își dorește acest serviciu. Cei care selectează rubrica „pacienți” vor trebui să selecteze din ce spectru face parte problema lor, respectiv: carii, igienizare, durere sau lucrări. Odată cu asta, se va crea o alarmă, iar studenții de la Medicină Dentară din Sibiu vor primi o notificare, urmând a-i da curs mai departe. Astfel, pacientul și studentul vor reuși să stabilească împreună o oră accesibilă pentru fiecare dintre ei pentru un consult stomatologic.

Studenții sibieni consideră că această aplicați este binevenită, mai ales că se „luptă” cu lipsa pacienților. „Mi se pare foarte benefic pentru noi și îmi pare rău că nu s-a făcut mai repede. O parte dintre noi suntem din alte orașe și nu avem așa de multe cunoștințe în Sibiu și nu putem merge pe stradă și să zicem: Hai nu vrei să vii la noi pentru tratament? La școală nu am avut mulți pacienți. În Centrul Stomatologic când vin pacienții, vin la chirurgie, pentru extracții, mai mult. Majoritatea se duc într-un cabinet privat pentru că au prea multă încredere în abilitățile medicilor de acolo”, este de părere Denisa Opriș.

Și Alexandra Mînzatu, studentă în anul VI la Medicină Dentară din cadrul ULBS este de aceeași părere. Ea crede că majoritatea sibienilor nu știu că tratamentele stomatologice efectuate de studenți sunt gratuite și de aici lipsa pacienților. „Este foarte utilă pentru studenții de la Stomatologie. Dintotdeauna ne-am confruntat cu lipsa pacienților și unul dintre motive, cred eu, este pentru că nu multă lume știe că studenții de la Centrul Universitar efectuează tratamente stomatologice gratuite. Găsim din ce în ce mai greu pacienți, deși acum, în ani terminali, suntem capabili să facem lucrări complexe”, spune tânăra.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

malpraxis

Acum 5 ani

Adica isi cauta cobai, sa-si faca mana! fiti seriosi, ma!
Raspunde

A

Acum 5 ani

AU asigurari de malpraxis daca tot isi formeaza mana?:)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus