Miercuri,
22.09.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Rezidențiat 2020: Peste 160 de studenți din Sibiu au promovat examenul. Încă o zi până la încheierea repartiției candidaților

Rezidențiat 2020: Peste 160 de studenți din Sibiu au promovat examenul. Încă o zi până la încheierea repartiției candidaților

Au fost publicate rezultatele Concursului Național de Rezidențiat, iar Ministerul Sănătății a demarat în urmă cu două zile repartizarea celor admiși. Sibiul are 168 de studenți care au promovat acest examen pe domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Potrivit site-ului oficial al acestui concurs, la Sibiu, în data de 25 noiembrie, pe domeniul medicină erau 150 de locuri neocupate, dintre care 13 pentru specializarea Terapie Intensivă și 6 pentru Boli Infecțioase. Totodată, la Spitalul Județean Sibiu rămâne un post neocupat la Secția de Boli Infecțioase, iar la Spitalul de Pediatrie, un post pe Compartimentul Primire Urgențe.

228 de studenți din Sibiu au susținut în data de 15 noiembrie Concursul Național de Rezidențiat, sesiunea 2020. La domeniul medicină, la acest examen au participat 112 studenți. Dintre aceștia, 87 au promovat, iar 26 nu au obținut punctajul necesar pentru Promovare. Cel mai mare punctaj a fost de 919 puncte și l-a clasat pe studentul care l-a obținut pe poziția 22. Cel mai mic punctaj cu care acest examen a fost promovat de un student din Sibiu a fost de 560 de puncte, studentul aflându-se pe poziția 5.150. La nivel național au susținut acest examen 6.396 de studenți.

La domeniul medicină dentară au participat din Sibiu 65 de studenți, dintre aceștia promovând 39. Cel mai mare punctaj obținut aparține unui student aflat pe poziția 51 și este de 809 puncte. Cel mai mic punctaj al unui student admis la medicină dentară a fost de 527 de puncte, acesta aflându-se pe poziția 1.637. La nivel național au susținut examenul 3.009 studenți.

La domeniul Farmacie au participat 51 de studenți, iar 42 au promovat. Nouă studenți nu au obținut punctajul necesar pentru a promova examenul. Cel mai mare punctaj de promovare a fost obținut de un student care se află pe poziția 68. Acesta a obținut 832 de puncte. Cel mai mic punctaj de promovare a fost de 541 de puncte și a fost obținut de un  student aflat pe poziția 2.261. La nivel național au susținut examenul de rezidențiat 2.544 de studenți.

Mâine, 27 noiembrie se încheie repartiția candidaților admiși

Marți, 24 noiembrie, Ministerul Sănătății a demarat procesul de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020. Timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Ca în fiecare an, repartiția se face prin teleconferință.

Având în vedere numărul de candidați care au obținut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sănătății a decis majorarea cifrei de școlarizare de la 7.061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidați. Un număr 565 sunt locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală.

Locuri și posturi rămase neocupate la Sibiu

Potrivit informațiilor aflate pe site-ul oficial al examenului de rezidențiat, în 25 noiembrie, la Sibiu existau un total de 150 de locuri neocupate la domeniul medicină, dintre care 13 pentru specializarea ATI și 6 pe Boli Infecțioase. În ceea ce privește posturile, lista prezentată arată că la Spitalul Clinic Județean Sibiu, pe Secția Boli Infecțioase există un post neocupat, iar la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu există un post neocupat la Compartimentul Primire Urgențe.

La medicină dentară, stomatologie generală toate posturile și locurile sunt ocupate. De asemenea, la domeniul Farmacie, nu există niciun loc sau post care să nu fie ocupat.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus