Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Trif, Cîmpean, Avram și Șovăială, decorați cu Crucea Șaguniană

Trif, Cîmpean, Avram și Șovăială, decorați cu Crucea Șaguniană

Președintele interimar al PSD Sibiu, Bogdan Trif, președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, senatorul PSD Vasile Avram și deputatul liberal Constantin Șovăială sunt printre cei nouă ”mireni” care au fost decorați de Mitropolitul Laurențiu Streza cu distincția Crucea Șaguniană.

Evenimentul s-a petrecut astăzi, cu ocazia Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna.

Cu acest prilej, distincția „Crucea șaguniană pentru preoți” a fost oferită preotului Ioan Vladovici, victimă a regimului comunist și ”mărturisitor al credinței ortodoxe în vremuri de tristă amintire”. De asemenea, „Crucea șaguniană pentru laici” a fost oferită prefectului de Harghita, Andrei-Jean Adrian, prefectului de Covasna, Sebastian Cucu, directorului Centrului Cultural „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, Ioan Lăcătușu, președintelui Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, comisarului general al Gărzii Naționale de Mediu, Bogdan Gheorghe Trif, senatorului Nicolae Avram, deputatului Constantin Șovăială și directorului Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, prof. Dumitru Cezar Boghici, se arată pe site-ul Mitropoliei Ardealului. Distincția „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” a fost oferită directorului Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă de la Sibiu, Lucian Coca. ” În activitatea mea de aproape patru decenii, în slujba Patriei, fie ca militar sub drapel, fie ca apărător al legii și ordinii, al libertăți oamenilor, ca jurist sau ca om politic, am avut prilejul să fiu recompensat de nenumărate ori cu diferite distincții care au venit să încununeze munca, dăruirea și rezultatele pe care le-am obținut pe diversele fronturi ale datoriei față de țară. De fiecare dată m-am simțit onorat, emoționat, dar de data aceasta, sunt copleșit”, a scris deputatul Constantin Șovăială pe pagina sa de Facebook despre momentul decernării.

Această distincție a fost primită de-a lungul timpului și de oamenii de afaceri George Becali și Ilie Carabulea.

Foto: Facebook/Constantin Șovăială

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 4 ani

Deja, prin aceasta acțiune, distincția respectiva si-a pierdut din stralucire
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

L-au uitat pe presedintele lui Hermanñstadt Fütebol si pe tani Aglaia.
Raspunde

biciclist

Acum 4 ani

Nasol sa fii sfant. Ai sau nu ai chef, esti scos la plimbare prin buricul targului de iti ingheata oasele alea care ti-o mai ramas tie (cu celelalte facand troc). Sau se inventeaza tot felul de distinctii folosindu-se de numele tau, si se "premiaza" astfel o gramada de persoane inculte si mediocre, care altfel n-ar fi putut obtine nicio recunoastere pe propriul merit. Si uite asa, o gramada de capuse si cacati nu te lasa-n pace nici dupa ce ai murit. Nasol sa fii sfant...
Raspunde

Zep

Acum 4 ani

Farisei și misei
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

Sibian Toti unul si unul , personalitati remarcabile ale comunitatii noastre !Cam ce ii recomanda sa primeasca aceasta distinctie ? Cred ca aceleasi principii cu cel care le-o decerneaza .
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 4 ani

Dai banii,ieii crucea . Pincipiul e foarte simplu. Niste impostori cu toții, astfel se dovedeste clar ca mafia e transpartinica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus