Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

TSTV, generalul Ghiță Bârsan: Poarta de intrare în armata română este la Sibiu

TSTV, generalul Ghiță Bârsan: Poarta de intrare în armata română este la Sibiu

Rectorul Academiei Forțelor Terestre, generalul Ghiță Bârsan, spune că instituția de învățământ militar din Sibiu reprezintă baza de cadre de ofițeri a armatei române de mulți ani. ”Poarta de intrare în armata română este la Sibiu. Tot ce s-a întâmplat în Irak, în Afganistan, toți cei care au comandat acolo brigăzile, batalioanele, scria pe ei fabricat în Sibiu. Și, evident, pe parcursul carierei militare au mers mai departe, au mers la Universitatea Națională de Apărare, dar toți își leagă numele de Sibiu”, a spus generalul într-o emisiune Turnul Sfatului TV.

Academia Forțelor Terestre a beneficiat de deblocarea investițiilor din armată și și-a pus la punct baza de pregătire sportivă. Cu două terenuri de sport cu nocturnă, bazin olimpic, pistă de pregătire la cel mai înalt standard NATO, săli de judo, teren de baschet, volei și handbal, instituția pregătește un proiect comun cu Universitatea Lucian Blaga. ”ULBS are o investiție de la Compania Națională de Investiții de a crea un campus sportiv, cu hotel pentru sportivi, cu sală de sport și teren de fotbal cu pistă de atletism. E vorba de un teren pe Valea Săpunului. Acolo avem un poligon dezafectat, și vreo două hectare de teren vor fi transferate la ULBS. E o problemă de intabulare a terenului. Armata a intabulat terenul în totalitate, dar există un litigiu de 7.000 de metri pătrați, iar pe 13 decembrie va fi probabil ultima înfățișare la acest proces. După intabulare, cele două hectare se vor separa din cele 15 și se vor transfera către Universitatea Lucian Blaga, iar folosința va fi comună pe acest complex sportiv”, spune Ghiță Bârsan.

Emisiunea poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/gSbrb7QEXxQ

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Iene nu Dr

Acum 6 ani

Și totuși,ia de ce unii nu pot avansa in funcții ori grade fara pile? De exemplu soldații cu liceu de ce nu pot fi pregătiți că subofițeri?! Este totul pe pile?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

(-)

Acum 6 ani

Fraților, mai inchideti poarta!
Raspunde

Piticotul cracanat

Acum 6 ani

Poarta prostiei e deschisa la sibiu! Veniti si intrati pe ea !
Raspunde

simi

Acum 6 ani

nea ghita,de ce l-ati angajat pe Robert inapoi la Academie? pai cu pensie de 9000 de lei mai ia si salar,ce nesimtire?
Raspunde

munteanmaria

Acum 6 ani

D-le general,de ce nu faceti ceva cu studentii care vin cu masinile si le parcheaza de duminica seara pana vineri seara pe str. Revolutiei ? Noi, locatarii blocului 9 ,nu ne putem permite sa plecam cu masinile personale decat in intervalul sambata-duminica ...? Cui ar trebui sa ne m-ai adresam pentru a se rezolva aceasta nedrepatate? Consideram nedreptate deoarece platim impozit pe tot anul,nu doar pentru sambata -duminica ! Si acesti bani intra in bugetul Sibiului,nu in bugetul altui judet: Alba,Valcea,Suceava,Timis,etc,etc...Si ,din aceste masini, care vin din toate colturile tarii, se arunca si la venire si la plecare tot felul de gunoaie:doze,peturi, sticle ,pungi ,pachete de tigari,mucuri de tigari si multe altele... Poate ne ajutati,dumneavostra, sa avem zile mai bune ...! Va multumesc anticipat ,locatarii blocului 9 !
Raspunde

Nicoleta din Dobarca

Acum 6 ani

daaa - si eu am intrat prin poarta asta in Sibiu !! Ce fai o fost - tulai :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus