Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

15 copii din centrele de plasament, directori la DGASPC Sibiu

15 copii din centrele de plasament, directori la DGASPC Sibiu

De Sfântul Nicolae, 15 copii din centrele de plasament aflate în subordinea DGASPC Sibiu vor avea parte de o bucurie. De data aceasta, ajutorul lui Moș Nicolae este Laura Vîlsan, directorul general al instituției, care și-a propus ca în această zi să-și dedice o parte dintre activitățile de director copiilor care s-au înscris la concursul „Director pentru o zi la DGASPC Sibiu”.

De multe ori, din cauza experiențelor dure de viață, lipsa de motivare interioară, descurajarea și resemnarea le micșorează copiilor șansele în viață. Pornind de la această realitate dură, dar și de la imaginea unui model de reușită în viață, directorul general i-a provocat pe copii la acest concurs. Astfel, copiii care și-au dorit să fie în scaunul de director au trebuit să realizeze un eseu prin care să argumenteze motivele pentru care și-ar dori să ajungă director și ce ar face/schimba dacă ar ocupa această funcție.

„Am vrut să lansez această provocare copiilor noștri din dorința sinceră de a afla ce ar face un copil instituționalizat dacă ar fi director iar răspunsurile acestora au fost revelatoare, pragmatice, dar și foarte emoționate. Vă pot exemplifica anumite acțiuni, sfaturi pe care le-am primit: <Aș zugravi pereții în altă culoare, ne-am săturat de alb, aș face o sală de sport și aș planta pomi fructiferi!>(Luis) <Aș duce copiii în fiecare duminică la concerte, festivaluri, evenimente pentru recreere și relaxare!>(Andreea) <I-aș duce să-si viziteze familia o dată pe lună, mi-e foarte dor de părinți, e foarte greu să stai departe de ei!>(Alexandra) <Aș vizita toate centrele iar unde văd copii nefericiți i-aș duce o lună la un alt centru unde am întâlnit copii cu zâmbetul pe față!>(Daniel) <Aș angaja o mamă la fiecare copil, care să ne asculte și să ne înțeleagă problemele!>(Sebastian) <După ieșirea copiilor din centre le-aș oferi un loc unde să locuiască, un loc de muncă pentru ca să se întrețină, pentru a-și construi o familie!>(Larisa) <Le-aș spune să învețe bine la școală, le-aș mări salariile la angajați pentru că ne învață numai bine!> (Claudia) Vă mărturisesc că unele răspunsuri m-au emoționat profund și abia aștept să petrec câteva ore cu acești copii la finalul cărora să aflăm, împreună, care dintre ei va fi viitorul director general al DGASPC!” a declarat doamna director general Laura Vîlsan.

15 copii care și-au dorit să devină director s-au înscris în concurs (8 copii de la CPCD Turnu Roșu, 5 copii de la CP Orlat și 2 copii de la CP Agârbiciu) iar aceștia își vor petrece câteva ore alături de directorul general, Laura Vîlsan, miercuri 06.12, începând cu orele 13.30. Mai exact, vor participa împreună cu doamna director la ședințe, întâlniri, vor cunoaște activitatea instituției și vor avea ocazia să afle cum se derulează activitatea instituției, ce presupune, cum se iau decizii în interesul copiilor și vor putea să aprecieze câtă muncă, efort, seriozitate și determinare presupune o astfel de funcție. La finalul zilei toți copiii vor primi pungi cu dulciuri, diplome si pizza din partea lui „Moș Nicolae”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus