Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
0°C

Cadoul ShoeBox: sibienii pot face un copil să zâmbească

Cadoul ShoeBox: sibienii pot face un copil să zâmbească

De-a lungul timpului, sibienii și-au arătat generozitatea, împachetând într-o cutie de pantofi mici atenții pentru copiii mai puțin fericiți. Și anul acesta, sunt așteptați la căsuța „ShoeBox” pentru a aduce un zâmbet pe chipul unui micuț.

De cinci ani, Asociația „We Help!” se ocupă de proiectul „ShoeBox” de la Sibiu. Anul trecut, de exemplu, prin generozitatea oamenilor care au adus un cadou, s-au strâns, în total, 2000 de pachete. ,,Au fost două zile a câte 12 ore de teren, în care i-am vizitat împreună cu colegii mei pe copii direct la ei acasa și în Centrele de Plasament. Pe lângă asta, am fost și la elevii din zonele defavorizate din județul Sibiu și anume la cei de la școlile din Țichindeal, Nocrih, Hosman și Fofeldea. Acțiunea s-a desfășurat în întreg județul Sibiu și nu numai”, spune președinta Asociației „We Help!”, Ioana Pureca (Dăncăneț).

shoebox

Un lucru important de știut este că „întreg procesul de colectare și distribuire a cadourilor e realizat de către voluntari. Nimeni nu este plătit pentru asta și le mulțumesc din suflet celor ce ne ajută în această minunată misiune”, mai spune Ioana.

Cei care vor să aducă un zâmbet pe chipul unui copil pot aduce un mic pachețel, ambalat într-o cutie de pantofi, la căsuța ShoeBox din Târgul de Crăciun din Piața Mare, lângă Atelierul lui Moș Crăciun. Voluntarii vor fi acolo în fiecare zi, până în 20 decembrie, între orele 16:00-20:00.

Mai jos, vă prezentăm câteva sfaturi utile despre cum se face un cadou „ShoeBox”: 

Pasul 1 - Ai nevoie de: • o cutie goală de pantofi (corpul și capacul) • hârtie de împachetat cadouri. Găsești o mulțime de modele de Crăciun/Sărbători de Iarnă. • foarfecă/cutter • timp și/sau bani pentru a cumpara lucrurile pe care vrei să le daruiești unui copil de varsta și genul ales de tine • rabdare …

Pasul 2

Se învelește frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi. Ai mai jos câteva sugestii: -dulciuri (ex.ciocolata, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt); -articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva; -jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului; -produse de igiena personala: perie și pasta de dinți, săpun, șampon, gel de duș; -o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura în continuare) -articole de îmbrăcăminte: un fular, căciula, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel; -poate o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva să facă vreo ispravă copiii… Lumânarea nu trebuie sa fie neapărat ceva „fancy”, ci una „folosibilă” (mulți dintre ei NU au nici măcar curent electric). -orice alt cadou de care știți ca s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul lor

Pasul 3

Puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta și sexul pentru care aveți pe inimă să cumpărați ceva.

Având în vedere experiențele din anii trecuți, dați-mi voie să vă fac câteva specificații: • Campania se numește ShoeBox (cutie de pantofi) – deci vă rog să vă limitați la lucruri care pot intra într-o astfel de cutie. Nu aduceți pungi, saci, sacoșe, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. • Dacă aveți aleasă o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poate fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc). • Acum ajung la o chestiune sensibilă: nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți. Toate lucrurile trebuie să fie noi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Fă un cadou așa cum ți-ar place să-l primești și tu, nu fă curățenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e “de aruncat”. Vă rog să nu puneți alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex.compot de casă în borcan de sticlă).

Copiii sunt între 2-18 ani fete și băieți. Nu lipiți capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile. Vă rog să vă completați numele și adresa de email pe tabelul care vi se va înmâna la fiecare locaţie, că să vă putem mai apoi da de știre despre unde și la cine a ajuns cutia voastră.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus