Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Proiect: amenzi de până la 2.500 de lei, pentru sibienii care demolează sau construiesc fără contract de transport a deșeurilor

Proiect: amenzi de până la 2.500 de lei, pentru sibienii care demolează sau construiesc fără contract de transport a deșeurilor

Deoarece reprezentanții Poliției locale Sibiu au întâlnit mai multe situații în care beneficiarii unor autorizații de demolare nu puteau face dovada depozitării legale a deșeurilor rezultate din desființarea construcțiilor, Primăria a inițiat un proiect de hotărâre pentru sancționarea acestor situații.

Administrația locală intenționează să modifice legislația locală în care sunt stabilite normele și contravențiile care privesc gospodărirea, păstrarea ordinii și liniștii publice (HC 210/2001). Decizia de modificare a acestei legislații locale vine în urma unui raport întocmit de Poliția locală Sibiu, între atribuțiile căreia se regăsesc și activități de control asupra activităților de construire sau de demolare a construcțiilor. ”Serviciul public de Poliție locală Sibiu aduce la cunoștință faptul, la unele imobile de pe raza municipiului Sibiu pentru care s-au eliberat autorizații de desființare, s-a constatat că beneficiarii acestora nu au încheiate contracte de evacuare a deșeurilor rezultate în urma lucrărilor efectuate“, se arată într-un raport al administrației locale.

În prezent, hotărârea Consiliului local 210/2001 prevede doar obligativitatea evacuării ”de îndată” a molozului, pământului și a altor reziduuri rezultate în urma demolărilor sau pe șantiere, fapt care permite persoanelor fizice sau juridice care realizează astfel de activități să depoziteze astfel de deșeuri în locuri neautorizate. Modificările pe care Primăria le propune impun obligativitatea încheierii unui contract special pentru transportul deșeurilor. ”Persoanele juridice și persoanele fizice, beneficiare ale unor autorizații pentru executarea lucrărilor de construcții, reparații și demolări la clădiri, instalații tehnico-edilitare sau întreținere a acestora au următoarele obligații: (…) c) să evacueze de îndată din zonele de lucru pământul, molozul și alte reziduuri, să le transporte numai pe traseele și la locurile stabilite în acest scop, în condițiile impuse de serviciul de resort al Consiliului local al municipiului Sibiu, sens în care se instituie obligația încheierii unui contract cu un operator autorizat, în condițiile legii, pentru transportul acestora“, este propunerea administrației locale.

Cei care nu vor putea face dovada încheierii unui contract cu un operator autorizat pentru transportul deșeurilor vor fi amendați, mai prevăd modificările propuse. Sibienii persoane fizice vor putea fi amendați cu sume cuprinse între 300 și 500 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

Proiectul este supus dezbaterii publice. Sibienii care au sugestii sau opinii referitoare la această inițiativă sunt invitați să le transmită reprezentanților Primăriei prin intermediul Centrului de informații pentru Cetățeni.

Descarcă de aici Proiectul de modificare a HCL 210

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

un sas

Acum 6 ani

In cet in cet va aliniati si voi in lumea civilizata ... In acest fel se protejeaza mediul inconjurator in care traiti voi si urmasii vostrii...Dar sper sa nu fie nu mai o afacere iarasi pentru niste politicieni corupti si hoti pe spatele unori oameni cumsecade...
Raspunde

...

Acum 6 ani

Pe cand un proiect care sa prevada demolarea imobilelor construite abuziv (pe langa amenda) pentru intrarea in legalitate?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus