Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Director pentru o zi, la DGASPC Sibiu. „Toți copiii din centrele de plasament au potențial”

Director pentru o zi, la DGASPC Sibiu. „Toți copiii din centrele de plasament au potențial”

15 copii din centrele de plasament din jurul Sibiului au avut ocazia, ieri, să fie directori la DGASPC. Toți au fost încântați și, pe viitor, și-ar dori să ajungă într-o astfel de funcție.

Cei 15 copii înscriși în concursul pentru ocuparea funcției de director al DGASPC pentru o zi au fost de la Turnu Roșu, Orlat și Agârbiciu. Ieri, de sfântul Nicolae, și-au petrecut toată ziua în prezența Laurei Vîlsan, directorul DGASPC.

Au participat la ședințe și întâlniri, au cunoscut activitatea instituției și au aflat cum se derulează o zi la Direcție. Iar, la final, au fost premiați cu diplome și mici pachete.

Copiii au avut vârste cuprinde între 10 și 18 ani și toți se declară încântați. Am învățat multe lucruri și ne-a plăcut. Mi-ar plăcea într-o zi să devin director”, spun aceștia.

„Eu am vrut să ascult părerea celor mai competenți specialiști ai noștri. Din răspunsurile pe care mi le-au dat, mi-am dat seama că acești copii au un potențial mare. Dacă vă întrebați dacă mi-am ales directorul, vă spun sincer: toți. E o concurență acerbă, 15 pe loc. Eu când am dat examen am avut doar un contra candidat. Toți copiii din centrele de plasament au un potențial uriaș”, spune Laura Vîlsan, director DGASPC.

Pe lângă asta, directorul mărturisește că unele lucruri pe care le-a auzit de la copii au emoționat-o. „Sfaturile pe care le-am primit de la ei le-am găsit extrem de pertinente și emoționante. Foarte multe dintre ele, sincer, chiar m-au impresionat până la lacrimi. În momentul în care un copil îmi spune că ar dori o mamă pentru fiecare dintre noi, despre ce mai discutăm? Ceea ce am realizat, este că au nevoie foarte mare de afecțiunea noastră, de atenție și mai puțin contează zidurile, pereții și alte lucruri materiale”, mai spune directorul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1776

Comentarii

2 comentarii

...

Acum 4 ani

Aiureli! In centrele de plasament e dezastru, iar unora le arde de festivitati! Faceti ceva concret! Daca si Satul copiilor S.O.S. Cisnadie e in grija Directiei , atunci e si mai grav... am cunoscut niste fete care erau cazate acolo si era vai de steaua lor...Nu se face niciun pic de educatie! Ca sa nu mai vorbesc de copiii de la centrul de plasament de pe srtr. Hegel, plus copiii care au cazut victima acelui pedofil despre care a scris chiar Turnul Sfatului... Nu-i vrajiti pe copii ca vor fi directori, ajutat-i sa aiba o viata mai buna!
Raspunde

carpen alina

Acum 2 ani

educatie se face, dar nu se prinde si iau totul in batjocura.sistemul e de vina!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus