Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Poveștile din spatele violenței domestice, într-o expoziție, în Turnul Sfatului

Poveștile din spatele violenței domestice, într-o expoziție, în Turnul Sfatului

Campania „Și Eu Reușesc”, inițiată de asociația A.L.E.G. în sprijinul femeilor care se confruntă cu violența domestică, se bucură de sprijinul și implicarea artiștilor și antreprenorilor locali. În perioada 2-10 decembrie, Turnul Sfatului găzduiește expoziția „VIO - poveștile femeilor s̶i̶n̶g̶u̶r̶e̶ libere”, realizată de artistul plastic Cynthia Loris în colaborare cu A.L.E.G.

Artista a ales intenționat o locație greu accesibilă - ultimul etaj al Turnului Sfatului - pentru a transmite starea de vertij și greutatea fiecărui pas făcut pe scările abrupte pe care le simt femeile abuzate până scapă și ajung în siguranță. Este pentru prima oară când frânturi din experiențe concrete de violență trăite de femei ajung să fie transpuse în lucrări artistice. Pentru a respecta confidențialitatea, expoziția nu dezvăluie date ce ar putea duce la identificarea persoanelor implicate.

Una dintre aceste lucrări pornește de la dimensiunile vânătăilor notate într-un certificat medico-legal și se intitulează sugestiv „Oare câți km2 de leziuni a măsurat rigla de la medicina legală?”. Conform datelor de la Serviciul de Medicină Legală Sibiu, 117 femei care s-au confruntat cu violența domestică au solicitat un certificat medico-legal în cursul acestui an. Expoziția include povești care inspiră ideea că împreună putem învinge violența domestică. Finisajul are loc vineri, 8 decembrie de la ora 16.00, la ultimul etaj din Turnul Sfatului.

„Curajul este o caracteristică a femeilor care reușesc să o ia singure de la capăt, așa cum este și un element definitoriu al antreprenorilor. Ne bucurăm că am găsit nu doar artiști, dar și antreprenori sensibili la tematica violenței în familie”, transmit reprezentanții A.L.E.G.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus