Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Amendamentele PNL: Spital, Mediaș, Transfăgărășan, Copșa Mică, summit

Amendamentele PNL: Spital, Mediaș, Transfăgărășan, Copșa Mică, summit

Parlamentarii PNL au depus amendamente la Legea Bugetului de Stat pentru creșterea economică durabilă, finanțarea educației, sprijinirea sănătății și construirea de drumuri și autostrăzi. În ce privește județul Sibiu, parlamentarii PMNL au solicitat bani pentru construcția unui nou spital județean; construcția centurii ocolitoare a Mediașului; reabilitarea traseului Transfăgărășan; construirea unor locuințe pentru tineri și a unui bazin de înot în municipiul Mediaș; executarea proiectului pentru Apă Canal în orașul Copșa Mică; finanțare pentru organizarea Summitului UE care va avea loc la Sibiu în anul 2019; modernizarea și reabilitarea drumurilor județene și pentru susținerea creșterilor salariale din domeniul asistenței sociale. ”În aceste zile se decide în Parlament soarta bugetului pe anul 2018. Un moment extrem de important pentru România. Fiecare ban public trebuie repartizat și cheltuit cu maximă responsabilitate, de aceea, parlamentarii PNL nu vor sta deoparte chiar dacă nu au majoritate parlamentară, nu vor lăsa ca acest buget să treacă fără a susține cu tărie amendamentele pe care PNL le propunem”, se arată într-un comunicat de presă remis de PNL Sibiu.

Totodată, parlamentarii PNL au solicitat renunțarea la split tva, eliminarea supra-accizei la carburanți, finanțarea autostrăzilor Sibiu- Pitești, Târgu Mureș -Iași, majorarea punctului de pensie, majorarea contribuției la Pilonul 2 de pensii cu 6%.  ”De asemenea, printr-o serie de amendamente depuse la buget au urmărit să compenseze efectele negative pentru autoritățile locale ale reducerii impozitului pe venit și respectiv ale cotelor defalcate din impozitul pe venit. Toate aceste amendamente reprezintă sursa unor investiții importante pentru dezvoltarea comunităților locale iar sibienii și toți cetățenii acestei țări, merită să trăiască într-o Românie care să le ofere un viitor mai bun. De aceea, pentru a avea un popor educat și o țară prosperă, PNL solicită cu fermitate ca educația să fie finanțată cu 6% din PIB, iar cu acești bani susținem: Întărirea Învățământului Profesional; Campusuri Școlare pentru Învățământului Profesional; After-school generalizat; Infrastructura școlară pentru învățământ într-un singur schimb; Generalizarea unui program de alimentație sănătoasă în școli; Mai mulți consilieri școlari pentru orientarea în carieră; Reducerea abandonului școlar; Formarea cadrelor didactice prin finanțarea masteratului didactic; Restituirea drepturilor salariale restante tuturor profesorilor”, se mai arată în comunicat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus