Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Bariere și semnalizări la toate trecerile de cale ferată

Bariere și semnalizări la toate trecerile de cale ferată

Proiectul legislativ care prevede instalarea de bariere, semibariere sau semnalizări la trecerile de cale ferată a fost adoptat de Senat și se află în dezbatere la comisile de specialitate la Camera Deputaților, forul decizional.

Potrivit legestart.ro, inițiativa celor peste 100 de parlamentari din toate partidele politice a fost justificată de faptul că zeci de conducători auto ignoră cu bună știință regulile de circulație și traversează calea ferată, pe la aceste treceri, fără să se asigure:

“Mulți șoferi uită că trenul nu acordă prioritate. Din teribilism sau neatenție, ei cred că pot trece peste calea ferată până să apară trenul, dar de multe ori, s-a dovedit contrariul”, se mai argumentează în expunerea de motive a proiectului.

Lege pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor

Art. 31

După alin. (2) se introduc următoarele două alineate:

“(3) Trecerile la același nivel cu calea ferată ale tuturor drumurilor internaționale „E”, precum și ale drumurilor naționale care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere, vor fi prevăzute cu bariere sau semibariere, realizate de către administratorul căii ferate, cu avizul administratorului drumului și al poliției rutiere.

(4) Administratorul căii ferate este obligat să asigure vizibilitatea trecerilor la același nivel cu calea ferată prin curățarea vegetației pe o rază de 150 de metri măsurată din intersecție.”

De asemenea, proiectul prevede amenzi mari pentru nerespectarea acestor noi măsuri. Dacă administratorul căii ferate nu instalează bariere sau semibariere, poate fi sancționat cu amenzi cuprinse între 50.000 lei și 250.000 lei. În cazul în care nu este curățată vegetația, pentru vizibilitate, amenzile sunt cuprinse între 30.000 lei și 150.000 lei.

Comisiile de specialitate din Camera Deputaților vor da rapoarte de admitere sau de respingere a inițiativei și pot aduce amendamente formei adoptate de Senat. Măsurile astfel votate vor intra în vigoare imediat ce vor fi adoptate de deputați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

McD

Acum 6 ani

Foarte buna legea, dar speram ca semibarierele se vor inchide cu 3-5 minute inainte de trecerea trenului, nu cu 10-20 minute asa cu era cu ceva timp in urma...termen limita de aplicare a legii???
Raspunde

Dracu

Acum 6 ani

Esti prost sau te faci? Iti dai seama cati bani sunt implicati intr-o astfel de operatiune??? Asta e cu dedicatie pt baietii destepti. Probabil caietele de sarcini sunt deja conturate.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Foarte buna initiativa , felicitari daca si este pusa in opera cat mai repede si cred eu , cel mai indicat este instalarea de bariere , semibarierele lasa loc de trecere bizonilor din trafic !
Raspunde

Shadow

Acum 6 ani

Dar de tufe? De tufe nimic? Ești ca în junglă, doar că nu sare pantera pe tine din boscheți ci trenul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus