Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

CNAIR anunță că nu vedem utilaje pe autostrada Sibiu-Pitești în 2018

CNAIR anunță că nu vedem utilaje pe autostrada Sibiu-Pitești în 2018

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis vineri un comunicat de presă prin care anunță că a scos anul acesta la licitaţie proiecte de circa 4 miliarde de euro, valoare fără precedent în ultimii 27 de ani.

”Printre cele mai importante proiecte de infrastructură lansate anul acesta în SEAP este Autostrada Sibiu-Piteşti, parte importantă a Coridorului IV Pan-European”, informează compania.

CNAIR mai spune că anul viitor vom afla firmele care se vor ocupa de proiectare și construcție, însă având în vedere perioada necesară fiecărei etape, în 2018 va fi timp doar pentru proiectare. Asta înseamnă că sunt foarte mici șansele să rămână timp anul viitor pentru a vedea efectiv utilaje pe șantierul autostrăzii.

"Cu o valoare însumată de aproape 2,6 miliarde de lei (aproximativ 570 milioane de euro), ofertele pentru loturile 1 şi 5 se află acum în perioada de evaluare, iar anul viitor cele două obiective urmează să intre în faza de proiectare şi execuţie. CNAIR SA are în pregătire pentru lansarea în licitaţie publică şi documentaţiile pentru proiectarea şi execuţia loturilor 2, 3 şi 4 ale acestei autostrăzi, de o importanţă majoră pentru economia României. Cu un cost estimat de 3,3 miliarde de euro, autostrada Sibiu-Piteşti va completa Coridorul Pan-European, care tranzitează România", precizează compania de drumuri.
Reamintim că luna trecută italienii de la SPEA au emis facturi de aproape 9 milioane de lei (două milioane de euro) către Compania de Drumuri, pentru lunile august şi septembrie, deşi nu au dus la capăt contractul de revizuire a Studiului de Fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Piteşti. Tocmai din acest motiv, CNAIR refuză să îi plătească.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

me

Acum 3 ani

La Anu' si la Multi Ani. Oare cine ii credea si pe astia?
Raspunde

Vivi dragan

Acum 3 ani

Dobitocii care iau si votat.
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Vai , ce surpriza mare , si noi care ne asteptam ca in 2018 sa fie gata pe jumatate , doar tradiceanu si dracnea se laudau ca in 2020 va fi gata!
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 3 ani

Eu cred că e timpul ca organizația locală pesede sa treacă la punerea in practică a promisiunilor de pe afise. Sunt convins ca au suficienti bani pemtru lopeti, roabe si cazmale. Boița se găsește ușor și direcția este printre munți. Vrem să vedem cu susțin construcția autostrăzii Sibiu - Pitești. Nu de alta dar cred că seful lor ales democratic, din randurile infractorilor, cred că ne minte și cu acest aspect. El vrea o autostrada pentru protipendada partidului comunist București - Comarnic. Spre deosebire de Sibiu - Brasov, care este menită a lega România cu Europa, București - Comarnic ca sa servească intereselor de partid poate fi extinsă prin Kiev până la Moscova unde a răsărit din nou soarele, Putin.
Raspunde

Cioricliul Albastru

Acum 3 ani

Vise,,, nici în 2030 nu va fi gata, mai repede făceau un coridor de zbor prin 2060 când se vor inventa și omologa mașinile zburătoare.
Raspunde

O NOUA CONSTITUTIE

Acum 3 ani

Chiar ingraditi in gandire suntem : din 2007 -2012 pnl+pdl au fost la conducere ....in 5 ani era super autostrada gata ca in muntii Alpi ...din 2012-2017 inca 5 ani trebuia sa fie gata doua autostrazi sibiu pitesti gata . Dar de manipularea dupa lovitura de stat e la ea acasa - concluzie toate partidele aservite strainilor .Romanii nu se mai conduc singuri din 89.Modelul Islanda 2009 poate va spune ceva
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus