Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Micile afaceri. Ziua lucrează în avocatură, seara creează mici obiecte de artă

Micile afaceri. Ziua lucrează în avocatură, seara creează mici obiecte de artă

Sorina Biriș are 55 de ani și dintotdeauna a fost o fire creativă. A fost atrasă de pictură și de tot ceea ce înseamnă arta încă din băncile școlii generale. Însă, din lipsa banilor, a trebuit să se reorienteze, lăsându-și pasiunea pe locul II. Acum este asistent la o firmă de avocatură, însă în timpul liber crează diferite obiecte hand-made pe care le vinde. De la sticle decorate, până la tablouri și tot felul de obiecte.

A terminat Liceul de Artă și în paralel a făcut și Școala Populară de Artă. Și-ar fi dorit să trăiască din artă, însă, lucrurile nu au fost chiar așa. Aproape 20 de ani a muncit în Germania, la recepția unei pensiuni. O durea sufletul când știa că și-a lăsat acasă cei doi copii, dar  nu avea de ales. Cât a stat acolo, a descoperit niște animale mici din paie, a căror tehnică de lucru a studiat-o doi ani. Asta pentru că, spune ea, nu-i place să se arunce înainte de a știi totul. Treptat, a început să-și redescopere pasiunea pentru hand-made. Vreo trei ani s-a întors la Sibiu, unde a lucrat într-o florărie. Perioada aceea a fost cea mai creativă.

„A fost cel mai frumos job pe care l-am avut. Doar că nefiind plătit suficient, am plecat din nou în Germania. Dar, a fost cel mai creativ loc de muncă și de acolo a plecat motivația mea. Am văzut că orice aș face îmi iese. Am făcut animăluțe din paie și au ajuns foarte apreciate, când încă lucram la florărie”, povestește Sorina.
De doi ani, s-a întors din Germania și a început să se focuseze mai mult pe propriile pasiuni. Însă, la scurt timp, și-a dat seama că nu poate trăi din asta. Așa că s-a angajat ca asistent la o firmă de avocatură din Sibiu. Îi place job-ul, îi asigură un venit constant, însă, profită de fiecare minut liber, după ce ajunge acasă pentru a se exprima așa cum îi place: creând.
„Acum câțiva ani mi-ar fi plăcut să fiu restaurator de biserici, dar m-am mulțumit cu a fi creativ cu orice există în natură. Lucrurile cumpărate niciodată nu mi-au plăcut. Le luam cu gândul să le fac ceva, niciodată să le las așa. Îmi place să lucrez cu materiale care vin din natură, oarecum însuflețite: piatră, lemn”, spune ea.
sorina biris micile afaceri 1

Deși știe că foarte multă lume face hand-made în ziua de astăzi, îi place să crează că se diferențiază de toată lumea prin amprenta personală.

„Eu nu lucrez cum lucrează toată lumea. Nu lucrez cu tradiționalul, ci cu mult decupaj pe negru. Fac sticle pentru că sunt reciclabile și nu ocupă mult spațiu și tablouri din gips pe principiul că orice decorațiune pe care o fac, omul să nu-și găurească pereții, să nu-și ocupe prea mult spațiu. Un loc unde să fie văzută. Eu nu fac neapărat specific pe Crăciun. Pentru că după aceea nu le mai pot folosi, și așa merg pe lucruri generale, de iarnă”, explică ea.
Așadar, acum în preajma Crăciunului face sticle decorative care pot fi umplute de vin sau pur și simplu pot servi drept ca piesă decorativă. Însă, în general, îi place să lucreze pe teme mai puțin convenționale. „Lucrez seturi atipice, cu cranii. Folosesc mult negru. Însă, în fiecare obiect pe care îl fac, pun suflet”.

Face totul cu pasiune, iar obiectele pe care le crează, pot fi văzute pe pagina ei de facebook Aniros. Numele e de fapt, Sorina scris invers. Un set format dintr-o sticlă și un tablou costă 75 de lei, în vreme ce o sticlă singură costă într 55-60 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Vecina

Acum 6 ani

Foarte frumos si mult succes
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus