Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
1°C

Flashmob în fața sediului PSD. #văvedem, alături de magistrați

Flashmob în fața sediului PSD. #văvedem, alături de magistrați

Peste 200 de sibieni s-au adunat și astăzi în fața sediului PSD sub deviza #văvedem. Mânați de inițiativa magistraților care au luat atitudine,  tema flashmob-ului s-a conturat pe susținerea acestora. Astfel, preț de 15 minute sibienii, cu mic cu mare, au ținut în mâini pancarte cu mesaje care încurajau gestul magistraților. 

Printre sibieni se aflau atât copii și tineri cât și oameni trecuți de prima tinerețe. Astăzi a fost a noua zi de când, în fața sediului PSD Sibiu au loc flashmob-uri.

Radu Vancu a fost printre cei care a aplaudat gestul magistraților sibieni în fața Tribunalului la ora 11:30, iar o jumătate de oră mai târziu se afla în fața sediului PSD. „Este foarte importat ce au făcut ei. În primul rând, pentru expunerea internațională. Am citit azi dimineață în New York Times și în The Washington Post despre magistrații din România și firește că tonul era și în aceste publicații importante împotriva acestor legi despre care tot mapamondul înțelege că sunt criminale în natura lor și practic ar transforma România într-o țară neguvernabilă. În al doilea rând, protestul magistraților este important pentru că ia propagandei acea mantră pe care a tot repetat-o după care strada e o colecție de nepricepuți, de oameni destul de slăbuț mental, manipulabili, care nu înțelege subtilitatea extraordinară a reformei legislative pe care au gândit-o domnii Iordache și ceilalți și că nu înțelegem noi că legile sunt bune. Ei bine, magistrații, care se pricep cel mai bine în țara asta, au arătat că sunt niște legi criminale și inacceptabile”, spune poetul sibian.

va vedem protest PSD (8)

Deși, este destul de trist că începutul anului i-a prins pe români în stradă și se întrevede același lucru și pentru încheierea acestuia, Radu Vancu este de părere că protestele au unit poporul român. „Dacă vom reuși să oprim aceste pachete de legi vom fi câștigat ceva incredibil de prețios: sentimentul că solidaritatea noastră există și este eficientă. România s-a transformat datorită acestor proteste din ultimul timp, de la Roșia Montană în coace. Eram o țară dezagregată, atomizată și acum avem sentimentul că suntem o comunitate și încă una eficientă”.

va vedem protest PSD (7)

Deși trecuți de prima tinerețe, Radu și Ioan nu se arată deloc descurajați. Încă mai au speranța că lucrurile se vor îndrepta. „O să vin în fiecare zi. Din `89 tot în stradă am fost și, acum, să o las deoparte? Nu. Vede o lume întreagă, o Europă întreagă ce se întâmplă și tot degeaba. Acum, indiferent de rezultate, măcar rămânem cu conștiința împăcată că am făcut tot ce fost în măsura și posibilitățile noastre. Că nu am trecut ca gâsca prin apă”, este de părere Radu. Și Ioan îi susține ideea spunând că România e a oamenilor cinstiți. „Să sperăm că toate gesturile acestea vor aduce ceva bun. Trebuie să aducă. Nu ne lăsăm. România este a noastră, a oamenilor cinstiți. Într-un fel sau altul, societatea se va curăța. Trebuie. Nu ne putem lăsa pradă unei minorități”, spune Ioan Moroșan.

va vedem protest PSD (6)

Plină de speranță este și o doamnă de 30 de ani. A venit în fiecare zi și va continua să vină și de acum în colo. Nu crede că este o protestatară, ci mai degrabă un om cinstit, care reacționează la abuz. „Alăturarea în protest a magistraților nu poate da altceva decât greutate demersului inițiat de protestatarii din Sibiu și toată strada, pe care îi etichetăm greșit drept protestatari, ei sunt oameni decenți care au ieșit în stradă ca reacție a unui abuz. Ei nu și-ar fi dorit să fie acum în stradă, ci și-ar fi dorit să fie părinți, copii, dar iată că suntem aici. Dacă într-un stat democratic, magistrații care în mod normal nu recurg la asemenea gesturi extreme, totuși o fac nu poate să ne spună decât că ce se întâmplă acum în România este un fapt extrem”, spune ea.

greva judecatori judecatorie protest (8) va vedem protest PSD (1) va vedem protest PSD (2)

va vedem protest PSD (5)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

9 comentarii

un sibian curios

Acum 4 ani

Ce se intampla cu Radu Vancu? De cand a devenit asa mare activist civic? Ce-o fi patit?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

///

Acum 4 ani

Sunt caraghiosi in continuare! mergeti la casele voastre ca ati protestat destul!
Raspunde

Claudiu

Acum 4 ani

Caraghios este cum nu intelegeti voi ce va asteapta in statul condus de PSD-ALDE-UDMR. O sa para rau...
Raspunde

///

Acum 4 ani

Nu mai rau decat tie ca ai crezut toate prostiile unora...s i ai aplaudat manipularea...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gruia

Acum 4 ani

„Când îi văd pe-aceşti trăzniţi Fac ciudata constatare: Tranzistorii-au paraziţi, Paraziţii, tranzistoare!”
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 4 ani

Bravo! Jos pesed! Jos comunistii!
Raspunde

Comunicat PSD

Acum 4 ani

Ni se rupe. In noua Republica Cleptocrata Romana nu avem nevoie de magistrati, procurori, etc. Hotii vor fi liberi ca pasarea cerului si vor conduce tara asta
Raspunde

tereza

Acum 4 ani

Bravo sibienilor care su înțeles miza, acestor modificări care ne duc cu zeci de ani în urmă, sau în țara lui Erdogan Deci în continuare #Rezist. Și va văd din Sibiu
Raspunde

sustinatorii

Acum 4 ani

Vino si tu alaturi de noi, nu sta cu destele pe tastatura, imparateaso!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus