Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Tăriceanu: Magistrații au devenit dependenţi faţă de voinţa procurorilor şi a serviciilor din spatele acestora

Tăriceanu: Magistrații au devenit dependenţi faţă de voinţa procurorilor şi a serviciilor din spatele acestora

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține într-un comunicat de presă că legile justiției promovate de majoritatea PSD – ALDE sunt necesare pentru a opri abuzurile procurorilor. „Sarcina noastră începând de astăzi este să facem legi într-atât de clare încât să nu mai poată fi abuzate vreodată de cineva. Pentru că, în ultimul deceniu şi mai bine, abuzul, înainte de a fi comis împotriva persoanelor particulare sau a oamenilor publici, a fost săvârşit împotriva legii. Procurorii s-au obişnuit să citească printre rândurile legii, să completeze sau să răstălmăcească imaginar prevederile acesteia”, a spus Tăriceanu, într-un comunicat de presă.

El scrie în comunicat că în spatele procurorilor se află serviciile și politicienii din vârful puterii, respectiv Traian Băsescu și Klaus Iohannis. „Pe scurt, magistraţii s-au obişnuit să nu mai răspundă decât cel mult în faţa unor instanţe situate în afara privirii publice. În fapt, prin absolvirea de orice formă de răspundere în faţa celorlalte puteri ale statului şi a cetăţenilor, judecătorii au încetat să mai fie independenţi. Ei au devenit în realitate dependenţi faţa de voinţa procurorilor şi a serviciilor din spatele acestora, ca şi faţă de voinţa politicienilor de la vârful statului (mă refer în mod explicit la Băsescu şi Iohannis) care şi-au asigurat controlul serviciilor şi, prin numire, al procurorilor”, a mai spus Tăriceanu.

Comunicatul de presă a fost postat pe site-ul Senatului, după ce Tăriceanu şi-a întrerupt, marţi, discursul din plenul Senatului, în urma unui protest al USR.

”Iar în materie de religie, se ştie, argumentele raţionale şi discuţiile aplicate pe texte nu au trecere și se vede bine acest lucru inclusiv aici. Să ne pregătim deci, în Senat, să smulgem vălul mitologic de pe legile justiţiei si hipnoza care a paralizat judecata multora. Să le punem acolo unde le este locul: pe tărâmul raţiunii, al Constituţiei, al garantării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, Călin Popescu Tăriceanu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

da sefu

Acum 6 ani

Dependenta ar trebui sa fie numai de masini si de femei!
Raspunde

*****

Acum 6 ani

Domnule Presedinte de senat Calin Popesc Tariceanu ,romaneste iti spun : - Romanii ti-o dau la m u e!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian100%

Acum 6 ani

Si noi ţie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

*****

Acum 6 ani

Tu sa ii dai la neamu tau cacanarule!
Raspunde

Comunicat PSD

Acum 6 ani

Motocicleanu e marioneta noastra. Sobolan Nikulaie il ia la un anal mic dupa fiecare sedinta in parlament. Avem mari planuri pe viitor, avem 3 meleoane de rumani care sunt atat de prosti ca voteaza cu noi de pe vremea impuscatului.
Raspunde

Redciuma

Acum 6 ani

Se strânge latul , creste disperarea !!! Moliceanu 5 neveste va deveni la rândul lui nevasta la Jilava. Tariceanu și Dragnea la brutărie , game over !!! PS Dragi postaci PSD , cereți mărire de salariu ca in curând ramaneti șomeri :)))
Raspunde

Helloween

Acum 6 ani

Cert e ca pe vremea lui am dus-o cel mai bine. Tariceanu - Presedinte! :-)
Raspunde

Balaceanca

Acum 6 ani

Pacat ca intre timp s-a senilizat....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus