Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Comisia Florin Iordache ia vacanță, până anul viitor

Comisia Florin Iordache ia vacanță, până anul viitor

Comisia Iordache s-a întâlnit din nou vineri dimineață, pentru a discuta Codurile Penale, după ce legile Justiţiei au fost dezbătute şi votate în timp record.

Membrii „supercomisiei” au stabilit să se reunească luna viitoare, arată Digi24.

În ultimele zile, parlamentarii PSD au făcut mai multe propuneri cel puțin controversate privind faptele de corpuție. Într-o singură zi, 18 decembrie, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a depus în Parlament trei proiecte de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală. Acestora li se adaugă, în aceeași zi, un al patrulea proiect, de modificare a Legii privind asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice. Este vorba inclusiv de redefinirea unor infracțiuni precum luarea și darea de mită, traficul de influență și abuzul în serviciu.

De asemenea, profitând de transpunerea Directivei UE 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție, parlamentarii puterii au formulat alte zeci de amendamente la Codul de procedură penală și la Codul penal. De unele dintre modificări ar beneficia liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, în dosarele penale pe care le au.

DIICOT a avertizat că, în cazul adoptării amendamentelor formulate de parlamentari, circa 1.200 de dosare anti-drog lunar vor fi blocate din primul moment post-modificare. În plus, în ultimele zile, magistrații din zeci de orașe au protestat tăcut față de aceste modificări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus