Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Au început lucrările pentru SPA-ul public din Cisnădie. Urmează licitație pentru hotel

Au început lucrările pentru SPA-ul public din Cisnădie. Urmează licitație pentru hotel

Contractul de ridicare a primei facilități de tip SPA construită de administrația din Cisnădie a fost semnat cu o societate din Sibiu pentru suma de 5,5 milioane de lei, fără TVA.

Contractul dintre Primăria Cisnădie și Balor-Cons pentru construirea unei piscine publice și a unei săli de aerobic în cadrul unui complex de tip SPA a fost semnat la începutul lunii noiembrie. Primăria a predat amplasamentul, iar echipele de lucru au delimitat zona de aproximativ 3.500 de mp pe care va fi construit SPA-ul din Cisnădie.

Construit pe un teren din Parcul Măgura, planul viitorului SPA include un bazin ”semi-olimpic”, cu o lățime de 15 metri și o lungime de 25 de metri, sală de fitness, saună, sală de masaj și loc de joacă pentru copii. Politica tarifară nu a fost, deocamdată, discutată în detaliu.

Urmează un hotel

În zona imediat apropiată viitorului SPA urmează a fi construit și un hotel, facilitate care nu există, deocamdată, în Cisnădie. Pentru acest lucru, administrația locală va scoate la licitație un teren de aproximativ 2.000 de mp, teren pe care va putea fi construit doar hotel, cu minim 25 de camere. În plus, celui care va câștiga licitația i se va solicita ca viitoarea construcție să se încadreze în zonă din punct de vedere urbanistic. ”Acolo vom avea toate facilitățile de sport, de la sala de sport de 1.300 de locuri, la ștrand, patinoar, terenuri de tenis, parc, SPA și așa mai departe”, spune primarul din Cisnădie, Gheorghe Huja.

Parcul va fi reamenajat

În primăvara anului viitor sunt programate și lucrări de reamenajare a parcului Măgura. ”Din primăvara, prima lucrare care va începe va fi reamenajarea Parcului Măgura, prin instalarea unei fântâni aeriene, schimbarea vegetației, amplasarea unor noi bănci, a unui nou sistem de iluminat public și, evident, primenirea locului de joacă. Va fi un parc foarte frumos pe care sunt sigur că lumea îl va aprecia”, mai arată primarul Huja.

Investiția va fi în jur de 350.000 – 400.000 de euro, necesarul urmând să fie acoperit dintr-un împrumut de aproximativ un milion de euro. Din acest împrumut, conducerea Primăriei Cisnădie intenționează să schimbe și sistemul de iluminat public. ”Aproximativ 600.000 de euro sunt alocați schimbării iluminatului stradal prin introducerea lămpilor cu LED și extinderea acestui sistem”, mai arată primarul Huja.

Noul sistem ar trebi să ducă la scăderea consumului de energie electrică cu aproximativ 50%, în condițiile în care numărul lămpilor publice de iluminat va fi dublat: în prezent sunt amplasate lămpi de iluminat pe doar 800 din cei aproximativ 1.600 de stâlpi din oraș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Balena Rosie

Acum 4 ani

Astia nu au canalizare, apa curentain toate localitățile apartinatoare sau plăți de taxe on-line, dar in schimb rup banii pe abureli!
Raspunde

Horsthi

Acum 4 ani

Asta-i huja camataru semianalfabet...pe care l-au votat pensionarii,tiganii si asistatii sociali din Cisnadie! Sa se spele pe cap cu sifonaru asta ordinar de bani publici!
Raspunde

Horsthi

Acum 4 ani

...si nu mai moderati aiurea jurnalisti venetici de carton ai TS!...
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

....vad ca cei de pe Arhitectilor sunt cuminti cand e vorba de primarul lor dar in schimb striga mereu catre primarul Sibiului ca nu face ceva pentru fluidizarea traficului in zona.Partea buna este ca in zile cu nervi aveti Spa sa va calmati.
Raspunde

ESCU

Acum 4 ani

daca la cisnadie doar asta lipsea e ok...ca si limitatoarele de la trecerile de pietoni...oricum tacerea celor din arhitectilor se va vedea la votul urmator...stiu sigur ca in campanie isi va aduce aminte si de ei acest edil si ii vor curge mucii prin cartier cand va veni la cersit de voturi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus