Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Noul tramvai de la Rășinari, funcțional de la jumătatea lunii

Noul tramvai de la Rășinari, funcțional de la jumătatea lunii

Tramvaiul cumpărat de primăria Rășinari în toamna lui 2017 urmează să fie pus în funcțiune luna aceasta, anunță primarul Bogdan Bucur. Acesta a fost achiziționat din Austria cu 6.000 de Euro, este second hand și în stare bună.

Tramvaiul de la Rășinari va circula pe drumul ZOO-Rășinari și retur. Primarul spune că va purta discuții și cu principalele instituții de cultură din Sibiu, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, tramvaiul să fie folosit și pentru evenimente culturale.

„Vrem să avem discuții cu agențiile de turism, cu TNRS și alte instituții de cultură, pentru a gândi un program de evenimente în tramvai. E cel mai bine acum la începutul anului ca să le putem pregăti pentru tot anul”, explică Bogdan Bucur, primarul comunei.

Momentan, tramvaiul va funcționa doar în weekend-uri sau în timpul săptămânii la cerere. Prețul unui bilet dus-întors este de 4 lei/copil și 8 lei/adult.

„Vrem să facem inaugurarea tramvaiului pe la jumătatea lunii. Inițial am vrut să îl punem în funcțiune înainte de sărbătorile de iarnă, dar au fost mai multe evenimente și am renunțat. L-am încercat pe linie, e totul în regulă. Am făcut și câteva reparații și totul e bine acum. El va circula sâmbăta și duminica pentru cei care vin în Grădina Zoologică sau la Muzeul Astra, dar se pot face și comenzi și poate circula și în alte zile ale săptămânii. Întâi așteptăm să vedem cum vor vrea și turiștii. Cel mai probabil vara va fi mai de succes”, spune Bogdan Bucur.

Încă din 2011 tramvaiul Sibiu-Rășinari circula numai în regim turistic, în majoritatea cazurilor pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca” sau pentru grupuri mai mari de turiști care închiriau câte un vagon pentru agrement. În 2012 primarul Klaus Iohannis anunța că Tursib-ul va trece în administrarea primăriei Rășinari vagoanele și liniile. Abia în 2014 cinci vagoane și o utilitară pe patru roți au ajuns în proprietatea primăriei Rășinari, pentru o perioadă de 20 de ani. Atunci, primarul Bogdan Bucur se angaja să facă investiții în fiecare an, astfel încât tramvaiul să reînvie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

De pe aici

Acum 6 ani

Klaus al nost' a pus cruce și troleibuzelor în Sibiu, a demontat si instalația acestora rapid, de parcă el nu știa că aceea investiție a fost făcută numai prin anii 80, a zis fără alternativa doar autobuze vechi din Germania, atât punct nu stăm la discuții.
Raspunde

born in '73

Acum 6 ani

De ce seamana cu un vagon de automotor? cu tot ca are tampoanele demontate.... La intrarea in Rasinari, dupa traversarea drumului, unde sarea tramvaiul Timis de pe linie, asta care e clar mai lung, cum se va descurca?
Raspunde

Oli

Acum 6 ani

E un vagon electric, nu automotor. Timisurile erau prea grele, de aia se inregistrau deraieri. Felicitari primarului din Rasinari, ca daca era dupa fostul primar iohannis, acum nu mai existau shinele si cuprul retelei electrice, asa cum a "rezolvat" el pe tronsonul Cimitir - Zoo.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornelul

Acum 6 ani

Vrem tramvai pana in Rm Valcea!
Raspunde

Oli

Acum 6 ani

Abtine-te, prostovane!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelu Beflan

Acum 6 ani

Dar tramvai pana in ramnicu valcea pe cand? ca cu trenul e jale...
Raspunde

McD

Acum 6 ani

Este ok...la banii astia e gratis...astfel de vagoane electrice circula in toate zonele montane din Austria si Elvetia intre catunuri si satele mici pana la altitudini de 1500-1800m...interesant un proiect de prelungire a liniei pana la Paltinis pentru turisti si pentru practicantii sporturilor de iarna...visam...
Raspunde

Nelu

Acum 6 ani

Fain ar fi. De altfel acest vagon a fost adus din Austria.
Raspunde

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 6 ani

Tramvai avem, achiziționam mârțoage sa-l tracteze!
Raspunde

Tram

Acum 6 ani

Pai tracteaza-l tu, martoaga!
Raspunde

un sas

Acum 6 ani

Mai sibienilor ...Tranvaiul a fost un simbol al SIBIULUI pe vremuri ..Cand circula de la gara prin centru pana in Dumbrava..Pe atuncea Regatenii din valcea calatoreau cu magareatea legata de siregla...Dar azi cu BMW din Germania ...Asa a evualat societatea din RO...in piata Cibin...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus