Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Reforma PSD:  Congres și-un guvern cu 16, 17 ministere

Reforma PSD:  Congres și-un guvern cu 16, 17 ministere

Președintele Executiv al PSD, Niculae Bădălău, spune că se prefigurează un nou Congres al PSD, dar și o restructurare a guvernului, care ar putea include doar 16 ministere, față de 24, câte sunt în prezent. Potrivit lui Bădălău, Comitetul Executiv Național al PSD, care urmează să se reunească în curând va decide dacă e nevoie de restructurarea Guvernului Tudose și dacă e nevoie de un congres. „La ultimele declaraţii ale preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, şi ale premierului s-ar dori o nouă arhitectură a Guvernului. Ţinând cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a spus Niculae Bădălău, citat de Digi24. „Cred că un Congres ar face bine sănătăţii partidului, în care să relansăm ideile noastre politice, să relansăm viaţa politică, mai ales că 2018 este an preelectoral, ştim că în 2019 vom avea două rânduri de alegeri. În Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decât vicepreşedinţii, organele de conducere. Dar nu cred că e cazul acum să facem Congres de alegeri”, a adăugat el.

La Congresul PSD, potrivit statutului, poate fi aleasă echipa de conducere a partidului – vicepreședinți și președintele executiv al partidului, cel care, în eventualitatea unei demisii sau a unei condamnări a lui Liviu Dragnea, ar prelua conducerea partidului.

Președintele PSD este ales în mod uninominal de către toți membrii partidului și tot așa poate fi revocat.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Liviu

Acum 3 ani

Ce optimistii, nu avem nevoie, plecati si sa nu mai auzim de voi in vecii vecilor. Nu va veti putea schimba niciodata, ati dovedit-o in 28 de ani, tot comunisti sunteti.
Raspunde

Teo

Acum 3 ani

Cel mai incompetent guvern de la Burebista incoace.Un alt guvern condus de infractorul dragnea,ne va scoate din Europa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus