Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Spitalul Județean Sibiu primește un RMN nou, de la Ministerul Sănătății

Spitalul Județean Sibiu primește un RMN nou, de la Ministerul Sănătății

Spitalul Județean Sibiu va primi anul acesta un RMN, de la Ministerul Sănătății. Costurile vor fi suportate de Banca Mondială. Acest aparat va veni în ajutorul medicilor sibieni, întrucât spitalul nu dispune la momentul actual de un RMN.

Cornel Benchea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost astăzi la București, la semnarea contractului prin care Ministerul Sănătății va oferi unității medicale un RMN nou, împreună cu softul necesar operării acestuia. Procedurile vor dura în jur de o jumătate de an, arată managerul.

„Am fost la semnarea contractului dintre Ministerul Sănătății și furnizorul echipamentelor de imagistică pentru mai multe spitale din România. Finanțarea este de la Banca Mondială și Sibiul este prins în anexă cu un RMN și un sistem PACS. Spitalul nu va plăti nimic pentru aparatura aceasta. În șase săptămâni contractul va deveni operațional, ceea ce înseamnă că se vor lansa comenzile pentru toate echipamentele. Teoretic după aceste șase săptămâni putem începe să sperăm, pentru că nu știm care cum va fi livrat, dar să zicem că în câteva luni de zile, cam șase luni, categoric va fi la Sibiu RMN-ul. Era mare nevoie de acest aparat pentru că noi la Sibiu nu avem deloc. Nu discut de cel din Centrul de Cercetare pentru că e altceva, nu e destinat pacienților”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

RMN-ul oferit Spitalului Județean Sibiu face parte dintr-un proiect mai amplu, care include 19 județe din România și include un total de 21 echipamente Computer Tomograf, 14 aparate de Rezonanță Magnetică și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică, utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT și RMN). Dintre acestea, un RMN și un sistem PACS vor ajunge la Sibiu în cel mai scurt timp.

„Aparatura care urmează să fie livrată Spitalului Județean Sibiu vine în completarea eforturilor Consiliului Județean Sibiu pentru creșterea calității actului medical și este foarte binevenită”, a spus Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Ceremonia de semnare a contractelor s-a desfășurat în prezența lui Florian Bodog, ministrul sănătății și a lui Mihai Tudose, premierul României.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

altul

Acum 6 ani

Vorba unui inginer... "multi vede, putzini pricepe" . Cred ca ar trebui si unul care sa citeasca si sa interpreteze, mai priceput decat cei cu vechime prea mare pe acolo. Altfel, degeaba facem excursii pe la Santa sau pe la Capatana.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus