Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Flashmob #15 „Dacă nouă ne-a lipsit acest lucru, avem o șansă să reparăm cu copiii noștri”

Flashmob #15 „Dacă nouă ne-a lipsit acest lucru, avem o șansă să reparăm cu copiii noștri”

Flashmob-urile de 15 minute în Zona Liberă de Corupție reunesc în fiecare zi tot mai mulți mici luptători pentru dreptate. Copiii vin însoțiți de părinți, așteaptă cuminți preț de un sfert de oră, după care pleacă, bombardându-și părinții cu nenumărate întrebări. Ei chiar înțeleg, spun părinții, și merită să știe ce se întâmplă în țara lor și să li se dezvolte un simț civic încă de mici. 

Flashmob-ul #15 Uniți suntem mai puternici a reunit în jur de 100 de persoane de toate vârstele. De la cei mai mici la cei mai în vârstă, oamenii au stat din nou cu privirile ațintite spre sediul PSD Sibiu timp de 15 minute. Micuții luptători pentru dreptate nu vin doar așa, să stea 15 minute cuminți, spun părinții lor. Ei chiar înțeleg.

„Am avut o discuție cu copiii mei încă de când au început protestele mari. Trebuie încă de mici să dezvolte spirit critic la adresa conducătorilor țării și trebuie să lupte pentru drepturile lor. Civismul se dezvoltă din copilărie și dacă nouă ne-a lipsit acest lucru, avem o șansă să reparăm cu copiii noștri și să îi creștem într-un spirit civic în care personalitatea lor și drepturile lor să fie reprezentate și să conteze. E un exercițiu foarte bun pentru ei să învețe ce înseamnă democrația. Totul depinde de părinți și de deschiderea pe care o are fiecare părinte, de sinceritatea față de ei și de relația cu copiii lor. Din păcate, sunt încă generații de părinți de 40-45 de ani care consideră că noi trebuie să ne vedem de lucrurile de zi cu zi, dar aici e alegerea fiecăruia”, spune Smaranda, însotiță de cele două fetițe ale ei.

Pentru unii părinți vârsta nu contează. Așa că își duc odraslele încă de la vârste fragede la manifestări, în așa fel încât să se obișnuiască cu atmosfera de la proteste și încet încet să înceapă să și înțeleagă despre ce este vorba.

„L-am luat cu mine la proteste încă de anul trecut, de când avea încă patru ani. Pentru un copil așa mic e distractiv, pentru că e multă lume, noi nu înjurăm, nu suntem agresivi, râdem, glumim, îl duc în cârcă și îi place. Știe că Dragnea e hoț, că așa strigă toată lumea. M-a întrebat ce înseamnă hoț și i-am explicat pe înțelesul lui: <<dacă vine vecinul când dormi și îți ia o mașinuță și nu ți-o dă înapoi? Ți-ar place?>>. Și i-am spus că asta face și Dragnea și înțelege”, povestește Emil, tatăl unui băiețel de cinci ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Zona Liberă

Vizualizari: 819

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Scufundacul userist

Acum 6 ani

Comunitatea LGBT este solidara cu protestatarii!
Raspunde

protestantul

Acum 6 ani

Chemati-o si pe ambasadoarea Olandei!
Raspunde

soros & company

Acum 6 ani

Ce parinti moderni! in loc sa le citeasca odraslelor povesti, sa-i invete sa manace sanatos si sa repecte regulile de igiena personal, ei ii duc la protest si ii invata sa strige ....e Dragnea! Ii cresc protestatri... ne mai miram de fundamentalistii islamici...
Raspunde

Zumz

Acum 6 ani

Ca de obicei, slugile PSD-ului la datorie, la comentarii. Ca doar de aia le-a angajat partidul la Stat!
Raspunde

///

Acum 6 ani

Constatam ca nici ceilalti nu se lasa mai prejos! Jucam si in prelungiri?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus